DJEČAK AHMED KOJEG JE VOZ UDARIO KOD SREBRENIKA I DALJE U KOMI

Uncategorized

DJEČAK AHMED KOJEG JE VOZ UDARIO KOD SREBRENIKA I DALJE U KOMI

U Srebreniku je danas u mjestu Donji Potpeć došlo do nesreće u kojoj je povrijeđeno maloljetno dijete. Kako Crna Hronika saznaje, dječak je zadobio teške tjelesne povrede nakon što ga je udario voz. Informacija je potvrđena iz PS Srebrenik.

“U nesreći koja se desila oko 15:20 sati je povrijeđeno maloljetno dijete nakon što ga je udario voz. Dijete je prevezeno na UKC Tuzla”, rečeno je za Crnu Hroniku.

Kako javljaju čitatelji Crne Hronike, na istom ovom mjestu se često dešavaju nesreće, a niko nikad od nadležnih nije uradio rampu na pružnom prelazu. “Vozači voza prilikom ove nesreće nisu svirali, iako su znali da rampa nepostoji”, kaže ogorčeni čitatelj.

Na svom Facebook proflu oglasio se i pokretač Antideyton pokreta u BiH, Nihad Aličković koji je potvrdio teško stanje 11-godišnjeg dječaka kojeg je udario voz.

“Dječaka Ahmeda kojeg je prije 6 dana udario voz u Tinji je i dalje u jako teškom stanju i nalazi se u komi. Dječak ima 11. godina i na mjestu na kojem je udaren nije prvi put da neko strada. Nadležni ne mare za tim problemom, ne žele osigurati mjesto.

Trenuno je u komi i bori se sa svojih 11 gofina za život. Uputite makar dovu, zamolite Allaha da ga ozdravi i vrati njegivoj porodici što zdravijeg i što prije. Allah da nam primi dove a Ahmedu želimo brz oporavak i povratak kući. Allah da mu podari zdravlje i nastavak ostvarenja snova i odrastanje. Olakšaj mu Allahu samo ti to možeš.” – izjavio je Nihad Aličković (crna-hronika.info)