“DEVOJČICA KOJA JE TEŠKO POVREĐENA NA RINGIŠPILU I DALJE U VEŠTAČKOJ KOMI” Dopisnica iz Kuršumlije otkriva: Veštačenje je završeno

Svijet

“DEVOJČICA KOJA JE TEŠKO POVREĐENA NA RINGIŠPILU I DALJE U VEŠTAČKOJ KOMI” Dopisnica iz Kuršumlije otkriva: Veštačenje je završeno

Mesto zabave i dečje radosti u trenutku se u Kuršumliji pretvorilo u katastrofu, gde samo pukom srećom nije bilo poginulih.

Trinaestoro dece, od kojih jedno teže, povređeno je juče kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila u Kuršumliji. Najteže povređeno dete koje ima 13 godina upućeno je na lečenje u Klinički centar u Nišu.

U međuvremenu, policija iz Kuršumlije privela je vlasnika ringišpila u policijsku stanicu u tom gradu.

Kako su povređena deca sada, otkrila je Biljana Roganović, dopisnica Kurira iz Kuršumlije.

– Stanje teško povređene devojčice je nepromenjeno, ona je i dalje u veštačkoj komi. Ostala deca su na sreću, dobro. Jutros je otpušteno četvoro dece iz prokupačke bolnice i ona su stabilno. Zadržana su još dva mlađa punoletna lica koja se nalaze na odeljenju hirurgije. U međuvremenu, ono što smo saznali jeste da baš što se tiče lokalne samouprave je ispoštovana kompletna procedura. Ipak sve zavisi od veštačenja i od nalaza koji će tokom dana stići, a naravno i od saslušavanja osumnjičenih, odnosno privedenih – rekla je Roganović i dodala:

– Još uvek se u Kuršumliji oseća trag neverice i tuge, i sve je mirno i tiho. Policija je malopre skidala onu sigurnostnu traku, znači da je veštačenje završeno i da će konačno ovaj ringišpil koji je trenutno polomljen biti sklonjen. (kurir.rs)