JEZIVA LIKVIDACIJA U TRSTU: TIJELO MUŠKARCA PRONAĐENO NA ZAŠTITNOJ OGRADI

Svijet

JEZIVA LIKVIDACIJA U TRSTU: TIJELO MUŠKARCA PRONAĐENO NA ZAŠTITNOJ OGRADI

Jutros, 24. septembra, na cesti nakon tunela Valmaura u smjeru Milja, pronađen je jeziv prizor – tijelo muškarca koje je bilo obješeno na zaštitnoj ogradi glavne ceste. Žrtva je bila vezana, a oči su bile prekrivene. Na mjesto događaja su brzo stigle policijske, vatrogasne ekipe i državna tužiteljica Italije Maddalena Chergia.

Preliminarni nalazi ukazuju da je muškarac, u trenutku smrti, imao između 50 i 60 godina. Njegovo tijelo je bilo prekriveno brojnim povredama, posebno na glavi, a kosa mu je bila spaljena.

Tijelo su slučajno otkrili radnici ANAS-a koji su obavljali radove na održavanju ceste. Ubica je konopac kojim je žrtva obješena čvrsto privezao trakom. S obzirom na stepen raspada tijela, policija pretpostavlja da je visjelo na ogradi najmanje nekoliko dana, prema informacijama iz la Repubblica.

Za sada nije jasno radi li se o talijanskom ili stranom državljaninu. U džepovima muškarčevih hlača pronađeni su listovi papira s natpisima na talijanskom i “azijskom” jeziku.

Istražitelji vjeruju da mjesto zločina i postavljanje tijela ukazuju na to da se radi o ubistvu s jasnom porukom, kao neka vrsta upozorenja. Umjesto da tijelo baci na neprimjetno mjesto, počinitelj ga je objesio na zaštitnu ogradu, ostavljajući mnoga pitanja bez odgovora (crna-hronika.info)