“DNK test je pokazao da mi nismo BIOLOŠKI RODITELJI našeg djeteta”: Olga i Ivan su dobili malog Denisa, a onda SHVATILI UŽASNU ISTINU

Ispovijesti

“DNK test je pokazao da mi nismo BIOLOŠKI RODITELJI našeg djeteta”: Olga i Ivan su dobili malog Denisa, a onda SHVATILI UŽASNU ISTINU

Olga i Ivan Aliokin iz Čelibinska u Rusiji proživljavljavaju pravu porodičnu dramu nakon što su ubrzo po rođenju sina Denisa saznali da oni nisu njegovi biološki roditelji, već da su prilikom vantjelsne oplodnje Olgu slučajno oplodili jajnom ćelijom druge žene, prenosi britanski “Metro”.

Ovaj mladi par kao da je neko postavio za protagoniste u seiji iz “Televisa presenta” produkcije, pa se sada čeka upoznavanje “zamijenjene” djece uz čuvenu rečenicu: “Yo soy tu madre”, zagrljaje i plakanje. Olga i Ivan dugo su se bezuspješno borili za potomtsvo i naposljetku su se odlučili za vantjelesnu oplodnju na jednoj klinici gdje je i upoznala ženu za koju vjeruje da je majka njenog djeteta.

„Onog dana kada sam otišla na vađenje biomaterijala upoznala sam ženu na istom odjeljenju. Razmijenili smo nekoliko riječi, ali jednostavno ne mogu da se sjetim njenog imena. Rekla mi je da je od nje uzeto 10 jaja, isto kao i meni. Srele smo se opet prilikom procesa oplođivanja i od tada je nisam vidjela”, ispričala je Olga Aliokin.

Momenat kada je ovaj bračni par posumnjao da dijete koje je Olga rodila nije zapravo njihovo bilo je kada su utvrdili da mali Denis ima krvnu grupu A, što je bilo nemoguće s obzirom na to da je ona imala krvnu grupu B, a njen suprug O. Tada se njihov život potpuno preokrenuo, iako ih je doktor na početku uvjeravao da je to ipak “tehnički izvodljivo” u nekim slučajevima.

Ipak, urađem DNK test je potvrdio najstračnije sumnje.

“Život mi se okrenuo naglavačke. Bila sam u dubokom stanju šoka i panike. Plakala sam cijeli dan, ali nikome nisam mogla da kažem razlog. Rečeno nam je da nijedno od nas nije biloški roditelj djeteta”, ispričala je Olga svoje teške trenutke sa kojima su se njen suprug i ona suočili kada su saznali rezultate testa, ali je istakla da se ipak nikada ne bi odrekla svog dvogodišnjeg Denisa, čak i da pronađe porodicu koja odgaja njihovo biloško dijete.

„Mislim da ne postoji šansa da “zamijenimo” dejcu. Nikada se ne bih odrekla Denisa. Dojila sam ga. On je naše dugo očekivano dijete”.

Ipak, Olga kaže da bi volela da uspostavi kontakt sa ženom koja je rodila njeno dijete kako bi se zbližili i mogli da upoznaju i povremeno viđaju svoju biološku djecu.

“Njegovi biološki roditelji mogli bi da imaju Denisa za praznike ako požele. Samo želim da uspostavim odnos sa njima”, izjavila je Olga Aliokin za kraj. (novi.ba)