ODMAH ĆETE OSJETITI PROMJENU: Svako jutro držite čen bijelog luka u ustima i vidjećete šta će se dogoditi

Zdravlje

ODMAH ĆETE OSJETITI PROMJENU: Svako jutro držite čen bijelog luka u ustima i vidjećete šta će se dogoditi

Dobro je već poznato da konzumiranje bijelog luka ima brojne prednosti po organizam kada je u pitanju zdravlje. Međutim, sada je postala poznata jedna tradicija koja potiče iz Kine, a koja podrazumijeva korišćenje bijelog luka za potpuni oporavak organizma.

Ona podrazumijeva uzimanje čena bijelog luka, stavljanje u usta i natapanje pljuvačkom, “šetajući” ga po usnoj duplji. Ova procedura se radi ujutru oko 30 minuta. Efekat sisanja bijelog luka zaista je zapanjujući. Pljuvačka, zajedno sa hranljivim korisnim materijama dospijeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, bijeli luk jača usnu duplju i desni prestaju krvariti.

ZAŠTO JE DOBRA OVA PROCEDURA?

Nakon procedure, bijeli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se, i nakon pranja zuba, osjeća miris, ubaciti u usta zrno kafe, ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mlijeka će potpuno ukloniti miris bijelog luka iz usta.

POSTOJI VIŠE OD NEKOLIKO DOBROBITI I PREDNOSTI:

1. Bijeli luk odlično čisti krv

2. Stimuliše apetit

3. Štiti od gripe i drugih respiratornih bolesti

4. Koristan je kod anemije

5. Ojačava imunitet

6. Liječi hronični bronhitis

7. Pomaže kod bolesti bubrega i bešike

8. Uklanja toksine

Ako vam predstavlja problem da stavite cijeli čen bijelog luka u usta, počnite sa četvrtinom čena ili manjim komadićem, i polako povećavajte količinu. novi.ba