OBAVEZNO U KISELO MLIJEKO DODAJTE OVO: Kada vidite sve njegove benefite, svaki dan ćete ga konzumirati

Zdravlje

OBAVEZNO U KISELO MLIJEKO DODAJTE OVO: Kada vidite sve njegove benefite, svaki dan ćete ga konzumirati

Zaboravite na toplu vodu i limun, ovo je eliksir koji će vas razbuditi i preporoditi organizam. Naime, stručnjaci kao jednu od najboljih kombinacija preporučuju kiselo mlijeko ili jogurt i med. Kako kažu, ovu mješavinu je najbolje popiti ujutru.

Za pripremu vam treba 200 gr gustog grčkog jogurta ili domaće kiselo mlijeko i 75 gr meda. U čašu sipati prvo med (količine se uvijek mogu promijeniti po ukusu) Preko meda sipati gusti jogurt ili domaće kiselo mlijeko i to bi bilo to.

Kiselo mlijeko i med su eliksir zdravlja i vitalnost. U medu se nalazi sve što je organizmu potrebno. Najbolje odgovara sastavu ljudske krvi. Od mineralnih materija, u zavisnosti od vrste meda, nalazimo gvožđe, bakar, fosfor, kalcijum, natrijum, magnezijum i hrom, koji je neophodan u razgradnji ugljenih hidrata, što dovodi do smanjenja nepoželjnih učinaka uzimanja većih količina jednostavnih šećera i porasta glukoze u krvi.

Zapravo, više od 360 različitih elemenata, minerala, vitamina i drugih mikroelemanata, nalazi se u jednoj kapljici meda. O dobrobitima jogurta i kiselog mlijeka takođe se odavno zna. Upravo zato, ova kombinacija namirnica garantuje vam dozu dobre energije, osjećaćete se bolje. Ujedno ovim ritualom ojačaćete imunitet, prenosi Espreso novi.ba