KAKVA LJUBAVNA PRIČA: BILI U BRAKU 79 GODINA, A UMRLI U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI

Zanimljivosti

KAKVA LJUBAVNA PRIČA: BILI U BRAKU 79 GODINA, A UMRLI U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI

Par iz Hamiltona, koji je ranije ove godine proslavio 79. godišnjicu braka i 100. rođendan, preminuo je u razmaku od samo nekoliko sati jedan pored drugog u bolnici prošle sedmice. Prošle sedmice, i Hubert i June preminuli su u razmaku od samo 20 sati, prema njihovim smrtovnicama objavljenim ove sedmice. Hubert je preminuo 30. novembra u 21:15, dok je June preminula u 17:40. 1. decembra.

Porodica Malicote uspjela je zajedno proslaviti Dan zahvalnosti dan ranije prije nego što se June te noći ozbiljno razbolila, rekao je sin Sam za medije. June je smeštena u hospiciju, ali kada je Hubert posjetio svoju ženu 25. novembra “slomio se – rekao je Sam.

Hubert je kasnije i sam primljen u hospicij i dijelio je sobu sa June, prenosi Journal-News. Danima su bili bez svijesti, ali su im ruke bile spojene. Sam je rekao da mu je otac umro od “slomljenog srca”. Par se upoznao u septembru 1941, a vjenčali su se 1943.

Kada sam je vidio, rekao sam da će biti dobra – rekao je Hubert Malicote u intervjuu ranije ove godine za CBS. Hubert je bio veteran Drugog svjetskog rata, upisao se u mornaricu 1942. i služio u podmorničkoj službi u Pearl Harboru. Tokom Drugog svjetskog rata, June je radila u fabrici u Hamiltonu gdje je proizvodila dijelove torpeda za podršku ratnim naporima.

Par se kasnije nastanio u Hamiltonu gdje će Hubert raditi za Diebold Inc. do svog penzionisanja kao nadzornika trgovine 1990. godine. Malicoti imaju troje djece, Sam, Jo i Theresa, sedmoro unučadi i 11 praunučadi. hayat.ba

Odgovori