ŽENA KOJA JE PRONAŠLA LJUDSKE OSTATKE U STANJU ŠOKA: OD SINOĆ SAM NA LIJEKOVIMA

Region

ŽENA KOJA JE PRONAŠLA LJUDSKE OSTATKE U STANJU ŠOKA: OD SINOĆ SAM NA LIJEKOVIMA

Stravična scena lobanje i ljudskog skeleta muškarca pored pruge koji je juče pronađen, uznemirila je stanovnike sela Mezgraja kod Niša, u Srbiji. To je već drugi skelet koji je nađen oko grada jer je prvi uočen na njivi u Pasi Poljani prije dva mjeseca.

U utorak popodne oko 16 sati, do njive je krenula Mimica Arsovski, stanovnica Mezgraje, ali nije bila sama. Sa njom je krenuo i pas Srećko koji je pored pruge njuškao nešto. Kada je Mimica prišla, prvo što je vidjela bile su bijele čarape, a onda je ugledala lobanju.

I sinoć, i sad sam na lijekovima. Mnogo sam se uznemirila, zato sam na mjestu gdje je bio skelet upalila svijeću, stavila cvijeće, pokoj mu duši i on je imao nekog ko za njim žali – počinje priču Mimica.
Ona kaže da je jedva pozvala policiju koliko je bila usplahirena.

Obično do njive idem drugim putem. I juče sam krenula da pogledam usjeve, ali ovim putem pored pruge. Vidjela sam da Srećko čas njuška, čas gleda u mene. Prišla sam da vidim malo bolje i onda sam ugledala strašnu scenu. Skelet čovjeka, lobanja, nekakva odrpana odjeća. Oduzela sam se od uznemirenosti. To je na stotinu metara od moje kuće. Kasnije su mi rekli iz Hitne pomoći da je vjerovatno riječ o starijem čovjeku jer su na dva metra našli štap za hodanje, ali to ne mora ništa da znači – priča ova mještanka.

Ona kaže da iz Mezgraje skoro niko nije nestao. Neko joj je rekao da se traži neki stariji mještanin sela Popovac koje je u blizini, ali i da će obdukcija da kaže više detalja.

Ovdje je vrlo frekventno. Tu vozovi svakodnevno saobraćaju u oba smjera. Baš na tom mjestu, ali i okolini gdje je nađen leš, noću se okuplja neka omladina kada je lijepo vrijeme. Sumnjam da je ispao iz nekog voza ili slično jer mu je takav položaj tijela bio da ne vjerujem u to – priča Mimica.

Pas Mimice Arsovski, Srećko je jednog dana došao u dvorište njene porodice i tako je ovaj krupan i umiljati pas dobio dom.

Srećko je čuvar pruge ovdje kod nas u Mezgraji. Zna tačno kada koji voz nailazi i nadgleda teritoriju bolje nego bilo koja kamera. Čuva i nas i prugu – priča komšinica Sneška koja se našla Mimici u neprijatnim trenucima.
Policija identifikovala tijelo

Niška policija identifikovala je tijelo koje je pronađeno sinoć u selu Mezgraja kraj pruge i utvrđeno je da se radi o Nišliji S.S. (80) čiji je nestanak prijavljen 31. oktobra 2022. Godine. Od tijela su ostale samo kosti, ali je u ostacima garderobe pronađena lična dokumentacija na osnovu koje je utvrđeno da se radi o S.S.

Iako nema nikakvih sumnjivih okolnosti, kako to procedure nalažu, naložena je obdukcija zbog okolnosti pronalaska. Zvanično će identitet biti potvrđen DNK analizom, kaže izvor, prenose srbijanski mediji. hayat.ba

Odgovori