OSVOJIO JE 30 MILIONA DOLARA NA LUTRIJI A NIJE REKAO SVOJOJ PORODICI: Ovo je razlog

Zanimljivosti

OSVOJIO JE 30 MILIONA DOLARA NA LUTRIJI A NIJE REKAO SVOJOJ PORODICI: Ovo je razlog

Da li ste na njegovoj stani ili ne?

Jedan kinez osvojio je lutrijsku premiju od 220 miliona juana odnosno 30,6 miliona dolara, ali za svoj dobitak nije rekao svojoj ženi i detetu. Čovek, identifikovan pod pseudonimom Li, kupio je 40 srećki za 11 američkih dolara, u autonomnoj oblasti Guangsi Džuang, a svaki lutrijski tiket je sadržao istih sedam brojeva.

Na kraju je dobio glavnu premiju, a porodici je odlučio da ne kaže jer je bio zabrinut da bi ih novac mogao učiniti njih arogantnim i lenjim.

Prema izveštaju “Nanning Evening News-a”, svih sedam brojeva je pogodio, što je jednako isplati od 5,48 miliona juana po tiketu, što znači da je ukupan iznos dostigao nešto manje od 220 miliona juana ili 30,6 miliona dolara.

Li je 24. oktobra otišao u centar za distribuciju lutrije za dobrobit Guangsi u glavnom gradu regiona, Naningu, da primi svoju nagradu. Li je takođe donirao 5 miliona juana (689,000 dolara) u dobrotvorne svrhe.

Srećni kinez je pri dodeli lutrijskog tiketa bio obučen u kostim iz crtanog filma, kreativan način zaštite identiteta pobednika koji je postao popularan u Kini.Iako je bio oduševljen što je osvojio novac, čovek je rekao da je pokušavao da obuzda svoje uzbuđenje i da nikome nije rekao, uključujući i svoju porodicu.

– Nisam rekao ni svojoj ženi, ni detetu. Zabrinut sam da bi se oni mogli osećati superiorno u odnosu na druge ljude i da u budućnosti neće naporno raditi ili učiti – rekao je on, prenosi “South China Morning Post”.

Li je kući odneo 24 miliona američkih dolara jer je bio oporezovan sa 5,926.000 dolara.

Inače, kinez je rekao da je “lojalni obožavatelj” lutrije i da je redovno kupovao karte više od decenije. Rekao je da je izabrao istih sedam brojeva u proteklih nekoliko godina jer su “izgledali prijatno”. Ovog puta, lojalnost tim brojevima se Liju dobro isplatila. (espreso.co.rs)

Odgovori