OBAVEZNO KADA PRIPREMATE MESO DODAJTE OVO VOĆE, BIĆE SOČNIJE NEGO IKADA: Ručak ima da vam se topi u ustima, prste da poližete

Zanimljivosti

Međutim, za pripremu ove vrste mesa često nam je potrebno mnogo vremena, što nije baš zgodno, naročito kad uzmemo u obzir da cijena električne energije skače iz dana u dan.

 Ipak, to ne znači da treba da ga se odreknemo i ne koristimo ga u ishrani, već pronalazimo načine da ga brže i lakše pripremimo.Iskusne domaćice su podijelile svoj trik, a mi ga donosimo vama.

Da biste junetinu omekšali tako da se brzo i lako spremi potrebna vam je samo jedna namirnica.

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vrijeme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano. Potrebno je da marinirate meso bar dva sata prije pečenja.

Osim kivija mogu da vam pomognu i limun ili sirće.

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spremite ga na uobičajen način, prenosi Espreso /Izvor: Novi.ba/

Odgovori