TJERAJU NEGATIVNU ENERGIJU, PROČIŠĆAVAJU VAZDUH: Ove 3 biljke svaka kuća mora da ima

Zanimljivosti

TJERAJU NEGATIVNU ENERGIJU, PROČIŠĆAVAJU VAZDUH: Ove 3 biljke svaka kuća mora da ima

Biljke oplemenjuju svaki prostor, uljepšaju, budu divan ukras, ali i pročiste vazduh. Neki su opasni za kućne ljubimce, ali oni koje smo odabrali za vas su potpuno bezopasni. Ne samo da su savršen ukras za dom i baštu, već rasipaju negativnu energiju i pozitivno utiču na raspoloženje ukućana.

Ove 3 biljke savršeno će se uklopiti u svaki dom, a trebali biste pokušati imati barem jednu.

Bosiljak

Ova biljka je savršen dodatak svakom jelu, a takođe divno miriše i ukrašava prostor. Proljeće je pravo vrijeme za sadnju ove biljke, a mnogi vjeruju da tjera zle duhove. Drevna vjerovanja kažu da ako u svom domu zapalite grančicu bosiljka, ona divno miriše i otjera negativnu energiju. Bosiljak je višenamenska biljka i trebalo bi da ga što pre nabavite u svom domu.

Ruzmarin

Ovu biljku ne bi bilo loše imati ako ste započeli novi posao ili upoznali novu ljubav. Stara vjerovanja kažu da olakšava početak, privlači ljubav i požudu, a prije svega podstiče dobro raspoloženje. Preporučljivo je uzgajati ružmarin kao sobnu biljku, koja ima lijepu stabljiku i divan miris.

Lavanda

Jedna od najlepših biljaka ikada je lavanda. Očarava svojim očaravajućim mirisom, a podiže i raspoloženje. Blagotvorno djeluje i protiv nesanice, mnogi ga koriste u borbi protiv depresije i nervoze. Možete ga imati kao sobnu biljku preko zime, a ljeti ga možete izbaciti napolje. Brzo se širi, pa ga možete posaditi i u zemlju. novi.ba

Odgovori