POZAJMILI AUTO DA BI PREMESTILI DANKINO TELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja, OVA pitanja su mu postavljena!

Svijet

POZAJMILI AUTO DA BI PREMESTILI DANKINO TELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja, OVA pitanja su mu postavljena!

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana još dva svedoka u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za čiju smrt su osumnjičeni radnici JKP “Vodovod” iz Bora, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), a nakon njihovog saslušanja moglo bi da dođe do pomaka u istrazi.

Kako saznajemo, u tužilaštvu su juče svedočili Goran Pavić, bivši direktor JKP “Vodovod” iz Bora, koji je, podsetimo, iz moralnih razloga dao ostavku nakon hapšenja svojih radnika Dragijevića i Jankovića. Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je on često pozajmljivao autombil.

Važna pitanja

– Ova dva svedoka govorila su o tome kako su se osumnjičeni ponašali od 26. marta kada je Danka nestala, pa sve do 4. aprila kada su oni uhapšeni.

Postavljana su im pitanja i o njihovom kretanju, kao i o korišćenju vozila – kaže naš izvor i dodaje da je nekadašnji dirketor borskog “Vodovoda” svedočio o tome da li su i koliko puta Janković i Dragijević koristili službeni automobil posle 26. marta.

– Pavić je dao izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta, kada je Danka nestala, i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju u Banjsko polje toga dana, zatim kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna. Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili slušbeno vozilo u tom periosu, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo – kaže naš izvor.

Drugi svedok koji je takođe ispitan, prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, odgovarao je na pitanja u vezi sa svojim automobilom koji je pozajmljivao Jankoviću.

– Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao auto u periodu od 26. marta do 4. aprila, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premestio telo devojčice – kaže izvor i dodaje da će tužilaštvo upoređivati izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i izjavama drugih svedoka.

Upoređivanje iskaza

– Ako eventualno dođe do određenih poklapanja u izjavama, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, odnosno do koraka napred kada je reč o otkriću lokacije na koju je premešteno telo Danke Ilić – objašnjava nam sagovornik i podseća da su osumnjičenji, kako je jedan od njih priznao, Dankino telo premestili na tajnu lokacij 28. marta, dva dana nakon što su je, kako je rekao, udarili službenim kolima u Banjskom polju, pa uneli u vozilo i ubili.

– Saslušanje svedoka zakazano je i za 28., a do sada je ukupno saslušano 19 svedoka – podseća izvor Kurira.

Veštačenja: Čeka se GPS

Od nestanka, a kako se sumnja i ubistva Danke Ilić, prošla su dva meseca. U istrazi je do sada završeno neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenih.

– Veštačenje je pokazalo da su obojica osumnjičenih za Dankino ubistvo uračunljivi. Takođe, u toku je i veštačenje GPS uređaja iz automobila “fiat panda” kojim su, kako se sumnja, u Banjskom polju udarili devojčicu. To veštačenje bi trebalo da pokaže tačnu putanju njihovog kretanja u kritičnom periodu. Pored ova dva veštačenja, urađeno je i veštačenje DNK tragova nađenih u tom autu. Deo analiza je gotov, dok se na drugi deo još čeka – podseća izvor. (kurir.rs)