IMAM 31 GODINU, ZARAĐUJEM PREKO 200.000 EVRA I ŽIVIM S RODITELJIMA: Hoću da se iselim, ali pod JEDNIM USLOVOM, a evo šta oni kažu

Zanimljivosti

IMAM 31 GODINU, ZARAĐUJEM PREKO 200.000 EVRA I ŽIVIM S RODITELJIMA: Hoću da se iselim, ali pod JEDNIM USLOVOM, a evo šta oni kažu

Khan je momak rodom iz Pakistana, koji je sa 20 godina došao u Sjedinjene Američke Države gde je već živela njegova porodica. Ono što je interesantno za njege jeste činjenica da ovaj, sada 31-godišnjak, zarađuje više od 200.000 evra godišnje od svog posla u prodaji tehnologije i živi sa svojim roditeljima. Za to ima dobar razlog – finansijski.

Khan je rođen i odrastao u Pakistanu kao najmlađi od petoro dece. Njegova starija braća i sestre počeli su redom da se sele u SAD kada je on imao 9 godina, počevši od njegovog najstarijeg brata, koji je došao u SAD na koledž.

Ubrzo nakon toga, njegova najstarija sestra preselila se u Hjuston da radi kao lekar, a kada je Khan imao 17 godina, njegovi roditelji su se preselili da bi bili blizu nje i pomogli joj u podizanju svojih unuka. Pokrenuli su i proces dobijanja zelene karte. Khan je ostao da brine o svom dedi.

Zbog pandemije morao da se preseli kod roditelja

Kan se poslednji preselio u SAD 2013. sa 20 godina kada su mu roditelji platili vizu. Diplomirao je finansije i ekonomiju na Državnom univerzitetu u Ohaju i radio je nekoliko godina u struci sve dok ga pandemija nije navela da se preseli kod roditelja u Hjuston.

Ono što je počelo kao privremeno rešenje postalo je dugoročni ‘aranžman’.

“Mislim da je moj odnos sa roditeljima mnogo bolji nego što je bio ranije“, kaže Kan za CNBC.

Iako je planirao je da pronađe svoj stan u blizini Hjustona nakon nekoliko meseci, njegovi roditelji predložili su mu drugu ideju.

Kan se seća da je njegova majka rekla: “Možeš ostati koliko god želiš”.

Kanovi roditelji su u penziji i žive od ušteđevine nakon prodaje svoje kuće u Pakistanu, što je takođe pokrilo troškove za njihovu kuću u Teksasu.

Khanova majka ne vozi, pa je prati u kopovini, kao što prati svog oca kada ide kod lekara.

Nedostaju mu određeni segmenti života u Kaliforniji, poput prijatelja i mogućnosti da ode na plažu. Ali to su male „žrtve“, kaže on, jer ovako ima bolju poziciju kada je njegova finansijska budućnost u pitanju.

Ljubavni život trpeo zbog života sa roditeljima

Što se tiče ljubavnog života, on je morao da ‘trpi’ jer nisu sve devojke sa kojima je izlazio želele da žive u zajednici.

“U ovoj situaciji morate da pronađete partnera koji razume vas i vaše razloge”, rekao je.

Na kraju je pronašao devojku po imenu Nina Ngujen, dve godine mlađu od sebe, koja takođe živi sa roditeljima iz porodičnih i finansijskih razloga.

“Ona razume da je to stvar kulture i da možemo da budemo zajedno bez potrebe da delimo stan ili kuću”, kaže Khan.

To, međutim, znači da se većina njihovog zajedničkog vremena dešava van kuće, na sastancima, u restoranima ili na putovanjima.

“Nije lako naći nekoga kome je prijatno to što živim sa roditeljima. Postoji društvena stigma. Činjenica da me nikada nije namolila da se iselim pokazuje koliko je saosećajna”, dodao je.

Khan planira da se iseli iz roditeljskog doma kada bude imao zarađenih 2 miliona dolara, što se nada da će se dogoditi u narednih pet godina. Ali to neće biti kraj njegovog suživota roditeljima: Planira da ih preseli u svoj novi dom.

Kako je Khan trošio novac u decembru 2023.

Stanovanje: 2.116 dolara za pokrivanje hipoteke na jednoj od njegovih nekretnina
Hrana: 1.638 dolara za namirnice i obroke van kuće
Diskreciono: 1.414 dolara za putovanja, poklone i zabavu
Grorivo i parking: 301 dolar
Osiguranje: 250 dolara, što uključuje 191 dolara za osiguranje automobila i 59 dolara za zdravstveno osiguranje, stomatologa i životno osiguranje koje obezbeđuje poslodavac
Studentski krediti: 234 doalra
Članarina u teretani: 11 dolara
Trenutno ima oko 212.000 dolara ušteđenih, 46.000 dolara uloženih u Vealthfront i 37.000 dolara u štednji za penziju. (Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)