Četvrti dan potrage za malom Dankom (2): Uhapšeni muškarci u Bosni, u Bor stigli spasilački timovi sa psom

Region

Četvrti dan potrage za malom Dankom (2): Uhapšeni muškarci u Bosni, u Bor stigli spasilački timovi sa psom

Otkriveno ko je vozio zeleni “punto” nakon Dankinog (2) nestanka * Policija kopa zemlju kod mesta gde je nestala Danka (2) * Oglasio se Igor Jurić o potrazi za nestalom Dankom (2) *
Nestala devojčica Danka Ilić Blog
Foto-montaža: Privatna arhiva, Nikola Anđić, MUP Srbije

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora.

Činjenice:

Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju
Na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu
Proveravaju se telefoni roditelja i bazne stanice
Roditelji male Danke Ilić (2) u policiji u Boru
Kuća koju čisti bager je prvo pretražena specijalnom napravom
U Bosni uhapšene tri osobe zbog sumnje da su povezane sa nestankom male Danke
Juče su policija i vatrogasci raščišćavali teren oko kuće kod koje je poslednji put viđena Danka u utorak.

Reporteri Telegrafa koji borave u Banjskom Polju izvestili su da su juče dva bagera zajedno radila na raščišćavanju terena, a kako nezvanično saznajemo, kuća je bila okružena deponijom, pa policija, radi lakše pretrage, čisti ovo područje od đubreta.

Roditelji nestale Danke Ilić (2) dovedeni su juče policiju u Bor. Oni nisu osumnjičeni već se sa njima obavlja informativni razgovor. Ivana i Miloš i juče su u prisustvu radnika Centra za socijalni rad davali iskaz.

Pripadnici FUP-a uhapsili su u Hadžićima tri osobe za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Iz časa u čas:
7.54 Noćas je u Banjsko Polje hitno stiglo pojačanje
Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.

07.09 Šta policija radi kad nestane dete
Policija je saopštila da se, nakon što je obustavljena pretraga terena, nastavlja intenzivan operativni rad kako bi se pronašla dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala u okolini Bora.

Asistent na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Marija Tasić rekla je da je na tom fakultetu zastupljen predmet koji se bavi nestankom maloletnog deteta i da studenti o tome uče.

Prema njenim rečima, procedura kada neko nestane je jasna, a veoma je bitno kada i ko je prijavio nestanak osobe, da li se i koliko razlikuje vreme od kada je primećen nestanak i vremena kad je on prijavljen.

06.30 Bageri raščišćavali teren oko kuće kod koje je Danka nestala
Dva bagera su juče bila na terenu oko vikendice Ilića u blizini koje je poslednji put viđena mala Danka Ilić (2) za kojom se već četvrti dan traga.

Kako su javili reporteri Telegrafa sa lica mesta, na iskopavanju terena radila su dva bagera zajedno, a kako nezvanično saznajemo, kuća je bila okružena deponijom, pa policija, radi lakše pretrage, čisti ovo područje od đubreta.

“Ruše drveće i sklanjaju otpad jer je oko kuće deponija”, javio je reporter sa lica mesta.

05.55 Hapšenja u Bosni, tvrdili da znaju gde je nestala Danka

Federalna uprava policije (FUP) je sinoć provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznele tvrdnje da znaju gde je nestala devojčica te tražili 50.000 KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da devojčica nije kod njih.

Uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

05.53 Četvrti dan potrage za nestalom devojčicom
Od male Danke nema ni traga već četiri dana, potraga za devojčicom se nastavlja. (Telegraf.rs)