KAKO JE KONOBARICA MIKI OJADILA NJEMAČKU ZA MILION EURA: Rekonstrukcija pljačke otkriva važan detalj! SVE JE ISPLANIRALA!

Region

KAKO JE KONOBARICA MIKI OJADILA NJEMAČKU ZA MILION EURA: Rekonstrukcija pljačke otkriva važan detalj! SVE JE ISPLANIRALA!

Mirnesa S. koja je ukrala milion eura iz kompanije za transport novca iz Štugarta u kojoj je radila tokom unazad nekoliko dana je tema broj jedan svih regionalnih medija. Svi se pitaju gde je i kako je uspjela da “ojadi” Njemačku za toliko veliki iznos. Rekonstrukcija pljačke koju je počinila donekle daje odgovor na jedno od pitanja.

Naime, informacije do kojih je došao nemački Bild ukazuju na to da je sve bilo isplanirano do najsitnijeg detalja. Prije svega treba napomenuti to da je Mirnesa sav novac uzela odjedom i samo nestala. Pristup novcu imala je zbog toga što je bila zaposlena u kompaniji.

Zanimljiva je i lokacija na kojoj je živjela. Naime, njen stan nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Kanstatu. Tačnije, samo 250 metara od glavnog ulaza zgrade kriminalističke policije. Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: „Vaša brava je zamijenjena! Pravi ključevi su kod policije“. Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila na ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorka jedne od ekspozitura. Kako je navela, Miki je „živjela veoma povučeno“.

„Samo sam je ponekad vidjela kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom“, dodala je prodavačica, prenosi nova.rs.

Njemački mediji, tragajući za dokazima, shvatili su da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesim poduhvat i rugaju se policiji. Inače, portparol policije je rekao da su dobili brojne prijave o Mirnesi.

„Da. Dobili smo dosta izvještaja. Veliki broj baš za Božić. Ali, očigledno je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona još uvijek na slobodi. Očigledno nismo uspjeli da joj uđemo u trag“, rekao je portparol.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

„Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778“, saopštila je policija u Štutgartu.

Policija navodi da je osumnjičena žena visoka 174 centimetra, i da ima plavo-zelene oči i plavu kosu. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama.

Inače, Mirnesa je postala i svojevrsna internet senzacija. Naime, kako je policija pored snimaka sa nadzornih kamera objavila i fotografije sa Instragrama atraktivne Miki svi su počeli da komentarišu njen izgled. Navodno je prije nego što se zaposlila u kompaniji za transport novca radila kao konobarica u lokalnom kafiću u Štutgartu.

„Za oko“ im je zapalo i to što na svim fotografijama izgleda besprekorno, kao i to što je uvijek obučena u novu firmiranu i skupu odjeću. novi.ba