Dragana Mirković se priključila akciji Amber Alert: Uputila apel ljudima da se uključe u potragu Danke (2)

Showbizz

Dragana Mirković se priključila akciji Amber Alert: Uputila apel ljudima da se uključe u potragu Danke (2)

Oglasila se putem Instagrama, gde je prati preko milion i po ljudi

Zbog nestanka Danke Ilić (2), sinoć se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem “Pronađi me”, popularno nazvan “Amber alert”, a u apel su se uključile i mnogobrojne poznate ličnosti.

Na noge se digla čitava Srbija da pronađe nestalu devojčicu, a među poznatima koji su uputili apel je i pevačica Dragana Mirković.

Putem svog Instagram profila, gde je prati preko 1,5 milion ljudi, Dragana je podelila sliku devojčice sa natpisom da je nestala.

U objavi je opisano kako Danka Ilić izgleda i šta je na sebi imala tog dana, kada je nestala.

Poznato je da je Dragana Mirković veliki humanitarac i da brine o deci, ali i ljudima kojima je potrebna pomoć, pa je tako prihode od turneje “Do poslednjeg daha”, kojom obeležava četiri decenije karijere, namenila fondaciji “Budi human”.

– Već sam najavila da mi je želja da ovom turnejom uveselim ljude pesmom, ali i da širim ljubav, humanost i sreću. Zato sam i donela odluku da na svakom koncertu pomognem ljudima kojima je to potrebno. Prva prilika bila je u Tuzli, gde sam pomogla sa 10 hiljada maraka samohranom ocu sa devetoro dece. Tako će biti i na drugim koncertima u regionu – rekla je Dragana na početku turneje i dodala:

– Sa organizacijom Srbi za Srbe sam prijatelj i saradnik već dugo tako da je bilo prirodno da na ovaj način nastavimo saradnju pa ću sa svakog koncerta u Srbiji lično izdvojiti milion dinara koji će biti upotrebljeni da obezbede krov nad glavom najugroženijim porodicama – istakla je Dragana Mirković zahvaljujući čijem nesebičnom činu će svaki kupac karte za njene koncerte postati i dobročinitelj. (Telegraf.rs)