(VIDEO) ALDIJANA IZ NJEMAČKE POSLALA TORBU SA 4 MOBITELA I 350 EURA, ALI NIŠTA NIJE STIGLO U SARAJEVO

Region

(VIDEO) ALDIJANA IZ NJEMAČKE POSLALA TORBU SA 4 MOBITELA I 350 EURA, ALI NIŠTA NIJE STIGLO U SARAJEVO

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Aldijana Beganović iz njemačkog grada Karlsruhe koja je kako tvrdi u utorak 9.1.2024. godine sa Globtours autobusom registacijskih oznaka J31-M-902 poslala kofer sa određenim ličnim stvarima, 4 mobilna uređana i 350 eura.

Međutim kako ona tvrdi, kofer je stigao u Sarajevo ali bez mobilnih telefona i bez novca.

Prije pakovanja, Aldijanina porodica snimila je postavljanje mobitela i novca u kofer, te zatvaranje kofera kako bi ga spremili za transport prema Bosni i Hercegovini.

 

Porodica Beganović tvrdi da su ovo mogli samo uraditi četiri vozača koja su vršila transport putnika i robe. Znaju njihova imena i bit će prijavljeni nadležnim policijskim službenicima.

“Imala sam komunikaciju sa kompanijom Globtours koji su mi izašli u susret i dali imena svih vozača koji su bili odgovorni za putnike i za robu. Radi se o Elmiru R. Ermin T. Alenu K. i Vernesu Dž. I iz kompanije su mi savjetovali da sve prijavim policiji, što sam i uradila”

Prilikom slanja sam rekla vozačima da se u torbi nalaze telefoni Samsung i Iphone kao i novac. Platili smo čak 60 eura vozačima za uslugu transporta, što su oni firmu Globtours ukrali isto. Nisu prijavili.

 

Prostatitis je nestao ujutro! Uradio sam ono što sam vidio na TV-u…

Kada smo otvorili torbu u Sarajevu, u koferu nije bila jakna sa novce i nisu bili telefoni. Odmah sam počela da zovem, kao nije ovaj nije onaj. Presjedanje autobusa i slično. Pisala sam emailove, niko ništa ne poduzima. Štite svoje šofere

Ne možeš biti sigurna da će, bilo šta da pošalješ svojoj rodbini, da će to stići.” – izjavila Aldijana Beganović za portal (Crna-Hronika.)