PRVI DNK NALAZI IZ “PANDE” KOJIM JE UDARENA DANKA STIGLI U TUŽILAŠTVO: To je samo deo veštačenja, čeka se još nalaza

Region

PRVI DNK NALAZI IZ “PANDE” KOJIM JE UDARENA DANKA STIGLI U TUŽILAŠTVO: To je samo deo veštačenja, čeka se još nalaza

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je stigao deo rezultata veštačenja delova vozila JKP “Vodovod” za koje se sumnja da je njime udarena dvogodišnja Danka Ilić u Banjskom polju 26. marta, nezvanično saznaje Kurir u ovom tužilaštvu.

– Prva DNK veštačenja iz Nacionalnog kriminalističko – tehnološkog centra u vezi sa slučajem nestale devojčie Danke Ilić, stigla su u Više javno tužalaštvo u Zaječaru. Na veštačenje je polato 50 delova automobila “fijat panda”, a rezultati prvih izveštačenih tragova su stigli i na njima nije pronađen DNK devojčice. Međutim, tu nije kraj, očekuje se da će u narednim danima stići rezultati ostatka veštačenih predmeta. Praktično je do sada analazirina polovina, a ostala je još polovina – kaže izvor Kurira.

Kako saznajemo, određena veštačenja rade se i na Biološkom fakultetu u Beogradu i ti rezultati se još očekuju u ovom tužilaštvu.

Podsetimo, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), radnici JKP Vodovod u Boru koji su, kako sumnja, devojčcu prvo udarili službenim automobilom, udavili, a zatim se rešili tela.

Potraga za Dankinim telom traje već 42 dana. (kurir.rs)