Biden tvrdi da je spreman razgovarati s Putinom o okončanju rata u Ukrajini

Region

Biden tvrdi da je spreman razgovarati s Putinom o okončanju rata u Ukrajini

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden rekao je da je spreman razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o okončanju rata u Ukrajini, ali da ruski čelnik nije pokazao volju za to, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden i Macron za vrijeme sastanka u Washingtonu poručili da će “držati Rusiju odgovornom”, EU napokon postigli dogovor o ograničenju cijene ruske nafte, barel se ograničava na 60 USD?

Ističući da nema neposrednih planova razgovarati sa svojim ruskim kolegom, Biden je kazao da bi bio sretan razgovarati ako Putin odluči da je zainteresiran za okončanje sukoba.

“On to još nije učinio. U međuvremenu, mislim da je apsolutno kritično ono što je Emmanuel rekao, moramo podržati ukrajinski narod. Ideja da će Putin ikada poraziti Ukrajinu ne dolazi u obzir”, dodao je Biden.

Biden je počastio Macrona prvim državnim posjetom u njegovom predsjedničkom mandatu, a dvojica lidera su razgovarali o širokom spektru tema, uključujući rat u Ukrajini, trgovinu i energiju.

Macron je rekao da nakon sastanka kazao da Francuska nikada neće poticati Ukrajince na kompromis koji za njih neće biti prihvatljiv jer su toliko hrabri i brane svoje živote, svoju naciju, ali i demokratska načela. novi.ba

Odgovori