Do sada su vas lagali: Evo zašto pas treba da spava sa vama u krevetu!

Zanimljivosti

Do sada su vas lagali: Evo zašto pas treba da spava sa vama u krevetu!

Uglavnom su nas savetovali da psi ne bi trebalo da spavaju sa nama u krevetu, ali postoje mnogi dokazi koji govore u prilog tome da je prisustvo psa u krevetu doprinosi boljem snu. A i vaš ljubimac neće spavati sam.

1. Smiruje vas – Postoji nešto smirujuće u vezi pasa, te unose dodatni mir u krevet

2. Smanjuju nesanicu – Prisustvo psa omogućava miran san i daje osećaj sigurnosti, u osnovi oni eliminišu stvari koje vam ne daju mira.

3. Ublažava stres i anksioznost – Za razne bolesti se koriste psi jer oslobađaju organizam od stresa. Pozitivno stanje psa je zarazno, a njihova vesela priroda može biti veoma ohrabrujuća.

4. Neka vas pas greje u hladnim noćima – Njihova topla tela i njihova priroda da uvek budu pored svojih ljudskih prijatelja može da vam pomogne da u krevetu imate dodatnu “furunicu”. Ovo je malo komplikovanije leti, ali pas kada oseti da mu je pretoplo jednostavno nađe mesto u krevetu gde će se malo razhladiti i na taj način daje oduška i sebi i vama.

5. Lek za depresiju – Oni su divni, oni su sjajni, oni su uvek veseli, oni će vam ponuditi bezuslovnu ljubav.

6. Bezbedni ste – Zamislite da vam se neko petlja oko kuće, a sami ste u krevetu. Sklonost psa da laje na strance i da zaštiti gazdu doprinosi sigurnosti doma.

7. Da li znate ko će najviše da se raduje? – Pas najviše voli da provodi vreme sa vama i to ga čini neopisivo srećnim (kutaknet.com)