Užas u Hrvatskoj: Iz kalašnjikova pucao po ljudima, ubio jednu osobu! Ubijena je žena (45), više je teško povrijeđenih…

Svijet

Užas u Hrvatskoj: Iz kalašnjikova pucao po ljudima, ubio jednu osobu! Ubijena je žena (45), više je teško povrijeđenih…

Muškarac koji je počinio zločin kakav Sisak i Hrvatske ne pamte, je uhapšen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom na sisačkom području je uhapšen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje, izvijestila je noćas oko 1.30 sisačka policija koja je više od 5 sati intenzivno svim sredstvima i policijskim snagama provodila akciju kako bi pronašla počinitelja.

Podsjetimo, izvanredna situacija sinoć se dogodila u sisačkom naselju Kanak oko 20:10 sati. Muška osoba pucala iz kalašnjikova. Mjestom su odmah nakon nesretnog događaja odjekivale sirene hitnih službi. Naselje je bilo blokirano više sati.

U pucnjavi smrtno je stradala 45-godišnjakinja dok su četiri osobe povrijeđene. Medicinska pomoć im se pruža u sisačkoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da su teško povrijeđene. Prilikom intervencije u ovom događaju lakše je tjelesne ozljede zadobio vatrogasac.

Liječnička pomoć pružena je i dvjema osobama, među kojima je jedno dijete, a koje su bježeći lakše ozlijeđene. U navedenom događaju u potpunosti su izgorjele dvije porodične kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil izgorjeli djelomično. (ekskluziva.ba)