Roditelje dječaka ubice tuži 27 roditelja i braće i sestara žrtava: Traže odštetu za patnju i duševnu bol!

Svijet

Roditelje dječaka ubice tuži 27 roditelja i braće i sestara žrtava: Traže odštetu za patnju i duševnu bol!

Viši sud u Beogradu donio je novo rješenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane prodaje ili stavljanja hipoteke na veliki broj novih nepokretnosti u Nišu, Paraćinu i Beogradu za koje je utvrđeno da su u vlasništvu ili suvlasništvu majke trinaestogodišnjeg dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, osim prve mjere koja se odnosila na jedan stan i garažu koji su u njenom vlasništvu, kao i dva stana u kojima je suvlasnik u Beogradu, otkriveno je da je majka dječaka vlasnica polovine stambene zgrade u Nišu, polovine pomoćne zgrade u Paraćinu ali i vlasnica polovine ukupno 20 građevinskih i poljoprivrednih parcela u Paraćinu i Nišu!

– Sud je odredio privremenu mjeru radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na prijedlog 27 najbližih članova porodica nastradalih u OŠ “Vladislav Ribnikar”. To ne znači da je majci neko zaplijenio i trajno oduzeo imovinu, već da je stavljena zabrana da je ona proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko najbližim članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju, ti novčani iznosi naplatili – objašnjava sagovornik Kurira. (ekskluziva.ba)