Žene na muškarcima prvo primjete ovo, pa sve ostalo

Zanimljivosti

Žene na muškarcima prvo primjete ovo, pa sve ostalo

Kada je riječ o jačem polu oni su prema istraživanju više “programirani” da na ženama primjete obline

Antropologinja dr. Ana Mečin (Anna Machin), koja predaje na Oksford Univerzitetu, za potrebe pisanja svoje knjige “Zašto volimo”, prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima, i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među muškarcima i ženama, odnosno na šta oni najviše obraćaju pažnju.

Lice

Kako je Ana istakla, evolucijski gledano, žene na muškarcima prvo gledaju širinu ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i oblika trougla, te da je struk vizuelno uži. Osim toga, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvjesno misle, pokazatelj dobre genetike. Tako gledajući, one smatraju da takav muškarac može da se posveti porodici i pruži im zaštitu.

Obline

Kada je riječ o jačem polu oni su prema istraživanju više “programirani” da na ženama primjete obline, kao što su bokovi. Najviše ih privuče tijelo oblika “pješčanog sata” gdje su izraženi uzak struk i široki bokovi. Sve to ukazuje da je žena plodna i zdrava, kada je riječ o podsvjesti, ali i u nekadašnjim, gledano historijski, standardima koji su postojali. Obline su i ranije bile odraz plodnosti i ženstvenosti te su ih mnoge poznate dame ponosno nosile.

Struk i bokovi

U jednom ekspermentu koji je rađen 2015. godine u Teksasu, naučnicu su otkrili da su muškarci najduže gledali u stomak nepoznate žene, odnosno dijafragmu, nakon čega su se fokusirali na lice. U prilog tome, govori zaključak da je odnos struka i bokova nešto što će suprotna strana prvo da primjeti. Izvor:  Avaz