“Morao je umrijeti, da bih ja živio”: Srđan Aleksić je dao život da ga spasi, a on svake godine obilazi njegov grob

Zanimljivosti

“Morao je umrijeti, da bih ja živio”: Srđan Aleksić je dao život da ga spasi, a on svake godine obilazi njegov grob

Srđan Aleksić dao je svoj život prije 30 godina da bi njegov prijatelj Alen Glavović danas živio, a to ne bi bilo prvo prijateljstvo da nije obostrano, tako da Alen ne zaboravlja žrtvu svog prijatelja i redovno posećuje grob hrabrog mladića.

 – Svake godine približno u isto vrijeme dođemo u Trebinje i posjetimo Srđanov grob zajedno s čika Radom. Srđan je dao život spasavajući mene i dužan sam do kraja života da dolazim na njegov grob i kao čovjek i kao familija, a nadam se da će to nastaviti i moja djeca – rekao je jednom prilikom Alen, piše Srpskainfo.

 Dodao je tada da je zahvalan svom prijatelju, ali Ii da je tužan jer je on morao dati život za njega.

– Morao je umrijeti da bih ja živio – rekao je Glavović jednom prilikom za Avaz.

Srđanov otac Rade rekao je ranije da mu je uvek drago sresti Alena i prisetiti se zajedničkih uspomena.

Od tragične smrti Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja kojeg je ubila grupa rezervista jer je spasao život svom sugrađaninu Alenu Glavoviću prošlo je 30 godina.

Povodom 30 godina od stradanja mladića iz Trebinja, koji je branio sugrađanina Bošnjaka, na njegov grob položeno je cvijeće.

Srđanov otac Rade rekao je da Srđan živi kroz svoje djelo i da bi mladi trebalo da gaje dobre odnose, te da kad mladi svijet priznaje Srđana, on nije umro.

– Dobro bi bilo da nikad ne umre nijedno djelo kao Srđanovo, već da služi čovjeku za putokaz za dobrotu, blagostanje i uništenje svakog zla na ovom svijetu – rekao je Aleksić.

Podsjećamo, tog 21. januara 1993. godine četvorica pripadnika VRS počeli su da maltretiraju i tuku Alena Glavovća. Srđan Aleksić im je prišao i rekao da ostave čovjeka na miru, na šta su se oni okrenuli prema njemu i počeli da ga krvnički prebijaju i udaraju kundacima pušaka. Srđan je pao u komu i nakon šest dana izdahnuo u bolnici.

Alen Glavović je uspio da pobjegne i on danas sa porodicom živi u Švedskoj. Svake godine on posjećuje Srđanov grob i ostavlja cvijeće na njemu. /Izvor: Novi.ba/