Preminuo Mirko Palčić: Bolan status djevojke s kojom je bio u vezi

Zanimljivosti

Preminuo Mirko Palčić: Bolan status djevojke s kojom je bio u vezi

Palčić je pao na skijanju i zadobio teške povrede mozga.

Mirko Palčić doživio je teške povrede na skijanju za Dan zaljubljenih prije skoro šest godina. Tada je pao u komu, a jučer je premino, objavila je njegova tadašnja djevojka Ana Gliba.

Odmori se, Mirkone moj! Hvala svima koji su pomagali i učestvovali u Mirkovom oporavku. Mirko nas je napustio 24. 1. nakon skoro 6 godina duge i teške borbe! Počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti – napisala je ona na društvenim mrežama.

Prije pet godina razgovarala je sa novinarom Telegrafa, navodeći detalje kobne borbe kroz koju su Mirkovi najmiliji morali da prođu.

Tada je navela da su bili u sretnoj vezi već tri godine, da ni slutila nije da njegov odlazak na skijanje znači veliku nevolju, te da je pao na skijanju i zadobio teške povrede mozga.

Od tog dana bio je u komi. Čak 30 metara kotrljao se, navela je, brzinom od 80 kilometara na sat. Tada je “preminuo” na stazi.

Organizovan je helikopter i mladić je upućen u Klinički centar, a prognoze su bile loše. Tada su najbliži pokrenuli akciju prikupljanja pomoći, kako bi ga uputili na dalje liječenje u Njemačku. Izvor:  Avaz