ŠTA JE NATJERALO NEDU ARNERIĆ DA PODIGNE RUKU NA SEBE: 3 godine ovo pitanje muči javnost, a razlog je STRAŠAN

Region

ŠTA JE NATJERALO NEDU ARNERIĆ DA PODIGNE RUKU NA SEBE: 3 godine ovo pitanje muči javnost, a razlog je STRAŠAN

Prošle su tri godine od kako je preminula naša glumica Neda Arnerić u svom stanu u Beogradu. Imala je 67. godina, a mnogi kažu da je za sve kriva depresija Prije tri godine, 10. januara Srbija je bila šokirana viješću da je Neda Arnerić pronađena mrtva u svom stanu na Vračaru. Beživotno tijelo glumice pronašao je njen brat, nakon što se ona nekoliko sati nije javljala na telefon.

S obzirom da je Neda vodila tešku borbu sa depresijom i prije toga dva puta pokušala sebi da oduzme život, svi su znali da je na žalost ovaj put to i uspjela. Kap koja je prelila čašu u njenom tužnom životu bila je smrt njenog supruga godinu dana ranije. Inače Neda nikad nije krila da se bori sa depresijom, ali da je upravo suprug taj koji se o njoj tih dana najviše brine. Uspjela je da bez njega preživi godinu dana, a onda se na žalost desilo najstrašnije.

“Dođete kući, skuhate kafu, shednete u fotelju, a oko vas tišina. I svako sam bira šta je to samoća ili sloboda,” rekla je jednom davno Neda i time potvrdila način na koji se bori sa depresijom.

Neda je posljednjih godina govorila kako želi da napiše knjigu o svom životu, a u njoj bi se sigurno našlo i neko poglavlje o njenom burnom ljubavnom životu. I njen privatni život često je bio izložen očima javnosti. Prvi put se udala za kolegu Dejana Karaklajića. Upoznali su se na snimanju ‘Užičke republike’ pa je zbog velike ljubavi nazvala agenta i rekla mu da odbija ulogu jer se udaje.

Čak ni prijetnje da zbog toga više neće dobijati inostrane uloge nisu ju uplašile. Ipak, samo dve godine kasnije se razvela, ali je s Karaklajićem je ostala u prijateljskim odnosima. Sljedeći brak je takođe šokirao javnost. Sudbonosno “da” izvgovorila je slavnom glumcu Radetu Markoviću, koji je od nje bio stariji 32 godine.

Niko se nije slagao s njenim izborom, a naročito je zbog toga imala problema u svojoj porodici. Njenom izabraniku protivila se i njena majka, ali Nedu to nije pokolebalo. Ali brak je pukao poslije tri godine. Kako je kasnije govorila novinarima – uz Radeta je zavolela ozbiljnu muziku, tenis, skijanje i prirodu. Neda je bila mlađa čak i od Radetovog sina, poznatog filmskog reditelja, Gorana Markovića. On je prihvatio očev novi brak, pa se i Neda jednom prisetila:

“Goran je bio beskrajno duhovit čovjek. U vrijeme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smiješna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha pa me tražio džeparac i pitao što sam kuvala za ručak. Posle je i Goran povukao na tatu, jer uvek je imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla”, govorila je.

A onda je 5. oktobra 1981. godine Neda upoznala svoju najveću ljubav.

Neda i Milorad bili su u braku tri i po decenije, a glumica je njegovu smrt veoma teško podnela. Meštorović je bio ugledni doktor i predsjednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije, a upoznali u se kada je došao da gleda predstavu Mušica u pozorištu dvorište u septembru 1981. godine.

Poslije predstave su izašli na večeru, a već nakon nekoliko dana otpočeo je njihov zajednički život. Neda tvrdi da je čim ga je ugledala, znala da će sa njim ostati zauvijek.

“Imala sam sreću. Prije toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezivati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo drugarica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu jeste taj jedan muškarac. Prvo treba da se proba svašta, da se tačno nađe koja ti vrsta ljudi treba. Mora tu malo da se uključi racio, ne može se samo ići za emocijama. E, ja sam prvo isprobavala, a onda sam uključila i racio i shvatila da je on divan, plemenit, dobar, pošten, svjetski čovjek koji je mnogo putovao, koji će me uvijek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osjećaj da je on uvijek ispred mene za jedan korak i vodi me”, rekla je Neda jednom prilikom.

Često je u intervjuima isticala koliku ljubav gaji prema svom suprugu, a njegovu smrt nikada nije mogla da preboli. novi.ba