Mlada doktorica (24) ne razmišlja o odlasku iz BIH: Fakultet završila prije roka i odmah dobila posao

Region

Mlada doktorica (24) ne razmišlja o odlasku iz BIH: Fakultet završila prije roka i odmah dobila posao

Mlada doktorica iz Bratunca Nevena Ćirković (24), koja je prije roka diplomirala na Medicinskom fakultetu u Foči, i to s prosjekom 9.40, odmah je dobila stalni angažman u srebreničkom Domu zdravlja u Službi porodične medicine.

Nakon završetka srednje škole, kao odlikaš, Nevena je dugo razmišljala koji fakultet upisati te je, na nagovor prijatelja, upisala Medicinski fakultet u Foči.

– Tek na drugoj godini studija shvatila sam da je to moj životni poziv, što je dosta utjecalo i na moje rezultate. Ljubav, ali i predan rad i dobra organizacija bili su ključni da šestogodišnje studije završim prije roka – kazala je Ćirković.

Ističe da je i ranije mogla završiti studije, ali je željela još ostati s prijateljima i kolegama, koji su joj, dodaje, uz dobru organizaciju, veliki trud, naporan rad i ljubav prema ovom poslu, bili velika podrška, poput roditelja. Naglašava da je u srebreničkom Domu zdravlja dobro prihvaćena kao najmlađi ljekar ove zdravstvene ustanove i ima punu podršku kolega. Ističe kako je zadovoljna te da ne razmišlja o tome da ide u neku drugu zemlju.

– Kada završite fakultet, posao je ono čemu težite, uz stalno usavršavanje, naravno. U smjeni imam od 30 do 50 pacijenata i svi su me prihvatili. Mnogima su potrebni lijepa riječ i osmijeh, to svakoga oraspoloži i razveseli, zbog čega naši pacijenti odu zadovoljni, nekad i bez lijekova – rekla nam je Nevena.

Aleksandar Jovanović, direktor Doma zdravlja u Srebrenici, ističe da mu je posebno drago, kao medicinskom radniku i kolegi, što ova zdravstvena ustanova uvijek može zaposliti mlade i stručne ljude koji žele tu ostati i raditi.

– Zadovoljstvo nam je kada se mladi ljekari jave i traže posao u našem Domu zdravlja. Posebno me raduje da naš kolektiv prihvata takve ljude i nudi im svu pomoć i podršku u radu. Tako je i s našom mladom doktoricom Nevenom, koja se odskoro pridružila našem kolektivu – kazao je Jovanović.

Mlada doktorica Ćirković otkrila je da planira upisati specijalizaciju, ali, kako kaže, još je rano, predstoji joj još učenja i prakse piše Avaz. novi.ba