JYOTISH ASTROLOGINJA ANA RUSALKINA UPOZORAVA: OVO su periodi u 2023. na koje trebate jako paziti!

Zanimljivosti

JYOTISH ASTROLOGINJA ANA RUSALKINA UPOZORAVA: OVO su periodi u 2023. na koje trebate jako paziti!

Jyotish astrologinja Ana Rusalkina ukazuje kakvo će biti kretanje planeta u 2023., koja su povoljna, a koja nepovoljna razdoblja. Retrogradni Saturn od 17. Juna do 4. Novembra donijet će kašnjenja i prepreke čak i u naizgled savršeno isplaniranim zadacima. Očekuju nas dvije pomrčine: od 20. Aprila do 5. Maja te od 14. Oktobra do 8. Novembra. Poželjno je ne planirati ništa važno sedmicu dana, a po mogućnosti dvije sedmice prije datuma pomrčine i nakon datuma pomrčine.

Jaki i povoljni uvjeti planeta

Tokkom cijele godine Saturn, najsporiji i najteži planet koji mnogima predstavlja izazov, bit će u dobroj poziciji, u samom znaku Vodenjaka. Ovo je stanje posebno povoljno za Jarca, Vodenjaka, kao i za Ovna, Bika, Blizanca, Lava, Vagu, Škorpiona i Strijelca. Ovo je trenutak kada će se ostvariti važne ranije zamišljene ideje i ostvariti neki stari planovi.

Od početka godine do 22. aprila Jupiter, jedan od najpovoljnijih planeta u cijelom horoskopu, nalazi se u znaku Riba. Ovo je izuzetno dobar položaj za Ovna, Blizance, Raka, Djevicu, Škorpiona, Jarca, Vodenjaka, a posebno Strijelca i Ribe. Ovo vrijeme može donijeti uspjeh, sreću, brak, dobre obiteljske odnose i druge pozitivne događaje.

Od 15. februara do 12. marta te od 7. juna do 24. jula, od 18. oktobra do 6. novembra Venera djeluje najjače. Može donijeti novu ljubavnu vezu ili drugu razinu sadašnje veze. Ovo je dobro vrijeme za medicinske i estetske zahvate, za kupnju važnih stvari, za kreativne i umjetničke aktivnosti. Razdoblje je posebno uspješno za Bikove i Vage, no svoje će bonuse donijeti i ostalim znakovima.

Od 14. aprila do 15. maja, od 17. augusta do 17. septembra

Sunce je u povoljnim položajima. A ovo je prekrasno vrijeme da se jasno izrazite, posvetite više vremena društvenom ostvarenju i karijeri, uživate u više snage i energije, nađete vremena za kreativnost i djecu. Dobar period za Lavove.

Od 24. juna do 8. jula, od 1. oktobra do 18. oktobra,

Merkur, planet intelekta i uma, nalazi se u vrlo povoljnom položaju. U ovom trenutku vrijedi planirati trening, posvetiti više pažnje komunikaciji s prijateljima, ne bojati se ulaska u nove društvene krugove, stvaranja novih veza i poznanstava.

Od 16. novembra do kraja 2023. Mars će biti u vlastitom znaku Škorpiona. Ovo je dobar trenutak da se više posvetite sportu, ali bez napora, kao i da nađete vremena za razmišljanje, razrađivanje emocija, vanjske i unutarnje agresije. Možete poboljšati svoje fizičko zdravlje. Razdoblje je povoljno za Škorpione, Bikove, Rakove, Lavove, Vage, Jarce, Vodenjake i Ribe.

Izazovni položaji planeta

U izazovne položaje spadaju uvjeti retrogradnih faza, pomrčina, prijelaza iz znaka u znak itd. Prvo što astrolog spominje je utjecaj retrogradnog Merkura, odnosno pojava kada se Merkur počinje kretati unatrag. Jeste li se ikada zapitali zašto i kako se to događa? Fizički i astronomski, planeti se ne kreću unatrag, naravno – dok su letjeli kroz prostranstva svemira, oni nastavljaju. Samo, kad gledamo sa Zemlje, tako nam se čini – radi se o optičkom efektu-varalici. U astrološkom smislu smatra se da tada prestaju planovi, vraća se prošlost, djelujemo na mjestu.

Retrogradni Merkur:

29. 12. 2022. — 29. 01. 2023.

21. 04. — 15. 05.

23. 08. — 15. 09.

13. 12. — 02. 01. 2024.

Pad Merkura:

16. 03. — 31. 03.

U vrijeme retrogradnosti i pada Merkura vrijedi isključiti sve veće kupnje. Vrlo je nepoželjno započeti nešto novo u ovom trenutku. U ovom razdoblju morate dobro razmisliti prije nego bilo što poduzmete. Dobro je nastaviti ono što ste ranije započeli, posebice učenje, primjerice, stranih jezika.

Retrogradni Mars traje do 12. januara.

Pad Marsa u periodu 10. 05. – 30. 06.

U ovom razdoblju jako je važno paziti na impulzivnost, jer Mars predstavlja vatrenu energiju. Pokušajte ne pretjerati s emocijama.

Retrogradna Venera traje u periodu od 23. 07. do 04. 09.

Pad Venere: 3. 11. — 29. 11.

Tijekom retrogradne faze i pada Venere mogući su problemi u odnosima s partnerima – supružnicima, voljenim osobama. Bit će nesporazuma i osjećaja nedostatka pažnje. Možda se čini da među vama ima malo ili nimalo zajedničkog. Međutim, ovo nije najbolje vrijeme za nagli prekid veze. Prvo pokušajte razmotriti koliko ste spremni uložiti u ovu vezu da biste je razvili, kao i je li se partner spreman posvetiti vezi. Ako je vaš posao vezan uz kreativnost, umjetnost, ljepotu, tada se mogu pojaviti određene poteškoće. Ali ovo je i trenutak kada možete napraviti iskorak i dosegnuti drugu profesionalnu razinu.

Retrogradni Jupiter od 4. septembra do 31. decembra

Retrogradni Jupiter donijet će pad optimizma i vjere u dobru budućnost. On će dodati oštrinu i kategoričnost, potpuno povjerenje u svoje odluke i ničije druge, što u stvarnosti možda nije uvijek slučaj. U ovom razdoblju pokušajte se ne posvetiti neželjenim savjetima, a također se zaštititi od njih što je više moguće. Držite se svojih osobnih granica, ali nemojte biti previše kruti.

Retrogradni Saturn od 17. juna do 4. novembra
Retrogradni Saturn donijet će kašnjenja i prepreke čak i u naizgled već 100% ispravnim radnjama i zadacima. Pronađite snagu da razvijete strpljenje, strukturu i dosljednost.

U 2023. očekuju nas dvije pomrčine:

Pomrčina od 20. aprila do 5. maja

Pomrčina od 14. oktobra do 8. novembra

Imajte na umu da je poželjno ne planirati ništa važno sedmicu dana, a po mogućnosti dvije sedmice prije datuma pomrčine i nakon datuma pomrčine. Na dan same pomrčine pokušajte živjeti odmjerenije, nemojte se buniti. Ne planirajte previše. Ovo vrijeme je dobro za rješavanje nepotrebnog – kako na fizičkom planu tako i psihički (strahovi, stavovi, loše navike itd.). sensa.mondo.rs