EVO KADA JE NAJBOLJE DA UKLJUČITE BOJLER: Smanjite račun pomoću ovog pravila

Zanimljivosti

EVO KADA JE NAJBOLJE DA UKLJUČITE BOJLER: Smanjite račun pomoću ovog pravila

Za bojler kažu da je najveći potrošač u domaćinstvu. Za njega je vezana i jedna od, čini se, nerješivih misterija je pitanje kada bojler troši najmanje struje – kada je stalno uključen ili kada se pali po potrebi?

Neko će vam reći da je mnogo racionalnije ostaviti bojler uključenim po cijeli dan i noć, jer onda ne mora da grije svu vodu, već samo dogrijeva, drugi zagovaraju teoriju da je najbolje paliti ga po potrebi. A evo šta na tu dilemu kaže serviser ovih kućnih aparata.

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje držati bojler stalno upaljenim. Naravno, sve zavisi od broja članova domaćinstva. Tako, ako je u pitanju samac ili bračni par, njima je racionalnije da bojler uključuju po potrebi. S druge strane, ako je u pitanju porodica sa većim brojem članova, njima je vjerovatno najzgodnije da bojler stalno bude uključen jer će u svakom trenutku nekom trebati voda.

Takođe, i namjena bojlera igra veliku ulogu, ako je bojler namjenjen samo za tuširanje, onda je smislenije da ga povremeno palite, a ako je u pitanju veliki protočni bojler koji koristite i u kuhinjske namjene, onda ćete ga najvjerovatnije gasiti vrlo rijetko, prenosi Krstarica novi.ba