Usvojila dva buldoga, pa je rastrgli na spavanju: Nije ni znala šta se prije upoznavanja desilo sa psima / Cheshire

Ispovijesti

Usvojila dva buldoga, pa je rastrgli na spavanju: Nije ni znala šta se prije upoznavanja desilo sa psima / Cheshire

Majka troje dece Ilejn Stenli (44) napadnuta je i potom ubijena u svojoj kući od dva američka buldoga koje je prethodno usvojila. Žena iz Češira smrtno je stradala samo mjesec dana pošto je u kuću oduševljeno dovela dva brata koje niko prije nije htio da usvoji. Ona se sažalila na njih ni ne znajući šta su prije nje uradili.

Ilejn su pronašle kćerke bliznakinje (12) kada su se vratile iz prodavnice kako u lokvi krvi leži na krevetu. Potom su pozvale hitnu pomoć, dok su buldoge zaključale u drugoj sobi.

Policija je odmah pozvala i šintere koji su uspjeli nekako da ukrote bijesne pse, a oni su potom uspavani. Ispostavilo se da je prethodni vlasnik petogodišnjih buldoga kada ih se odrekao krio podatak da su prije tri godine u dva navrata napali komšijske pse s ciljem da ih ubiju, kao da su imali i historijat napada na ulici na ljude. Doduše, nijednog čovjeka nisu ubili, ali su više puta bili jako agresivni prilikom šetnji.

Sve to policija je saznala tek naknadno tako što je uhapsila i prethodnog vlasnika pasa, budući da je ustanovljeno da nije ustanovi za udomljavanje rekao koji je pravi razlog zašto ih se odriče.

“Te buldoge niko prije Ilejn nije želio. Bili su uvijek glasni, agresivni, nisu bili socijalizovani na vrijeme. Ilejn Stenli nekoliko puta je dolazila sa djecom da ih gleda i uvijek su s njom ispoljavali lijepo ponašanje. Sve je to očito bila prevara”, naglasila je radnica iz ustanove za udomljavanje životinja u Češiru, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)