Stručnjaci upozoravaju vozače na čestu grešku zimi, a tiče se tekućine za pranje vjetrobrana

Zanimljivosti

Stručnjaci upozoravaju vozače na čestu grešku zimi, a tiče se tekućine za pranje vjetrobrana

Svi znaju da ceste mogu biti opasnije u hladnijim mjesecima – posebno kada je mraz ili pada snijeg kao ovih dana na našim saobračajnicama. Vozače upozoravamo na uobičajenu pogrešku zimi koja možda dovodi živote u opasnost, jer samo u posljednjih nekoliko dana već je bilo više nesreća nakon što je stiglo hladnije doba.

Zaleđeno vjetrobransko staklo

Stručnjaci pozivaju ljude da osiguraju da i njihov automobil bude u stanju za sigurno putovanje. Otkrivamo jednu od najčešćih pogrešaka koje vozači čine kada je u pitanju njega vozila zimi. Iako je odgovarajuća količina tekućine za pranje vjetrobranskog stakla neophodna tokom cijele godine, zapravo postoje različita pravila za različita godišnja doba.

Tekućina za pranje vjetrobranskog stakla

Zimi je bitno da ljudi drugačije razrjeđuju sredstvo za pranje vjetrobrana, kažu stručnjaci. Ako tekućina nije dobro razrijeđena, stakla bi se mogla smrznuti tijekom vožnje. Jedan stručnjak je rekao za The Mirror: “Previše vode moglo bi smrznuti i vaš sustav za pranje vjetrobrana, jer su omjeri razrjeđivanja za zimsko vrijeme potpuno drugačiji od ljetnih”.

Zaleđeno vjetrobransko staklo

“Kako biste spriječili smrzavanje, trebali biste provjeriti predložene omjere razrjeđivanja koji mogu biti navedeni na boci, inače je dobro pravilo osigurati da vaša otopina bude koncentriranija tijekom zimskog razdoblja”, piše Autoklub.

U međuvremenu, drugi su posljednjih dana na društvenim mrežama podijelili svoje trikove za odmrzavanje automobilskih stakala. A vozači su također upozoreni na moguće kazne zbog zaleđenog ili nepreglednog vjetrobranskog stakla. Izvor: Radio Sarajevo

Odgovori