Iskopao tunel kašikama: Ni traga, ni glasa od zatvorenika koji je izveo filmski bijeg iz zatvora

Region

Iskopao tunel kašikama: Ni traga, ni glasa od zatvorenika koji je izveo filmski bijeg iz zatvora

Slaviša Stanisavljević (42) pobjegao je iz zatvora u Kruševcu 24. aprila prošle godine i od tada mu se izgubio svaki trag. On je uhapšen na granici sa Albanijom po srpskoj potjernici 2019. godine. Preko svog advokata Aleksandra Šćekića tada je izjavio: “Čuo sam da ću da budem osuđen i počeo sam da planiram bjekstvo i kopam rupu sa zatvorenikom D. S. (37) koji je bio sa mnom u sobi”.

Inače, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog šverca 6 kilograma marihuane. Tvrdi da nije kriv, da je osuđen bez ijednog dokaza i da na drogi koja mu se stavlja na teret nema njegov DNK kao i da je to razlog njegovog bijekstva.

Slaviša i D. S. su rupu kopali u toaletu, vodila je na tavan, naišli su na letvice, daske i mrežu. To su probili sa dvije kašike koje su uzeli iz kuhinje i zaoštrili. Ispomjerali su crijepove i pobjegli preko krova. Bilo je navoda je otišao u Bugarsku, Mađarsku, Njemačku, ali to nikada nije potvrđeno, prenosi Telegraf.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je Slaviša dobro poznat policiji, da je osuđivan 13 puta i dodao da se dugo nije desilo da neko pobjegne iz zatvora i da je slučaj zato zanimljiv. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbjeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu. titoxnet

Odgovori