BEBE ROĐENE U MARTU SU ZAISTA POSEBNE: Postoji čak 6 JAKIH razloga zašto je to TAKO!

Zanimljivosti

BEBE ROĐENE U MARTU SU ZAISTA POSEBNE: Postoji čak 6 JAKIH razloga zašto je to TAKO!

Sivi zimski dani približavaju se svom kraju, a u vazudhu sve više miriše proljeće. Ovaj mjesec je prelijep za postati majka, a i prilično sjajan mjesec za one koji će se roditi. U narednim redovima pročitajte šta nauka govori o bebama rođenim u martu.

1. Brzo će napredovati u korporacijama

Bebe rođene u ovom mesecu imaju najveću vjerovatnoću napredovanja na poslu. Istraživanja pokazuju da je najviše direktora preduzeća rođeno u ovom mjesecu. Jedno istraživanje sprovedeno među 375 direktora otkrilo je da čak njih 12,5 odsto rođendan slavi u martu, piše miss7mama.

2. Manja je vjerovatnoća da će biti kratkovidni

Studija sprovedena na 300.000 vojnika pokazala je da djeca rođena ljeti imaju veći rizik da budu kratkovida. Proljećna djeca imaju puno manju vjerovatnoću da će biti kratkovida.

3. Prirodno su optimistični

Studija iz 2014. pokazala je da su bebe rođene u martu (i njihovi vršnjaci iz aprila i maja) u osnovi rođeni optimisti. Imaju urođen pozitivan stav prema životu.

4. Imaju manji rizik od astme

Prašine i grinja u ovo doba godine ima u izobilju, što može biti nelagodno za alergičare, ali odlično za bebe rođene u ovom mjesecu. Prema istraživanju iz 2015., djeca rođena u martu imaju manje šanse za razvoj astme jer njihova izloženost prašini u prvim mjesecima života jača imunološki sistem.

5. Vjerovatno će biti noćna ptica

Jedna studija o spavanju pokazala je da će djeca rođena u proljeće i ljeto vjerovatno biti noćne ptice u odrasloj dobi, ali da neće htjeti ni rano na spavanje kao bebe.

6. Optimistične Ribe ili strastveni Ovnovi

Ova dva astrološka znaka poznata su po svojoj odlučnosti, odnosno strasti. Bebe rođene između 1. i 20. marta su optimistične Ribe, dok su one rođene nakon 20. marta vatreni i strastveni Ovnovi. novi.ba

Odgovori