UZ SAMO 1 STVAR ĆETE OČISTITI SUDOPERU DO SAVRŠENSTVA: SIJAT ĆE SE KAO NOVA, POTREBNO VAM JE OVO DOMAĆE SREDSTVO

Zanimljivosti

UZ SAMO 1 STVAR ĆETE OČISTITI SUDOPERU DO SAVRŠENSTVA: SIJAT ĆE SE KAO NOVA, POTREBNO VAM JE OVO DOMAĆE SREDSTVO

Obožavaoci britanske ‘kraljice čišćenja’ mrs. Hinč na društvenim mrežama već neko vrijeme i sami dijele savjete i trikove za čišćenje pa su i nedavno na Facebook stranici Mrs Hinch Cleaning Tips objasnili kako najjednostavnije očistiti začepljeni odvod.

Nakupljanje dlačica, komadića mrtve kože, naslaga sapuna i druge prljavštine ponekad u odvodu tuša brzo naprave ‘čep’, što je, bez obzira koliko pazite što u njega bacate, često nemoguće izbjeći.

Koristite sodu bikarbonu i alkoholno sirće, otprilike u odnosu pola, pola – napisao je jedan korisnik ženi koja je u grupi tražila savjet. Nakon što izlijete tečnost u odvod, rekao je, ostavite je pola sata do sat da djeluje, a zatim u njega sipajte vruću vodu.

Slažem se da ovo djeluje, a nema muke i jeftino je – komentarisala je jedna korisnica. Naime kako su objasnili, kombinacija sode i sirćeta će u odvodu izazvati hemijsku reakciju koja će ‘probiti čep’ naslaga, a dva proizvoda se mogu zajedno koristiti i za čišćenje drugih stvari, npr. mašine za pranje veša.

Ipak, neki su u grupi imali nešto drugačiji recept za ovo DIY sredstvo.

-Prvo napunite šoljicu sodom bikarbonom i izlijte je u odvod. Pričekajte dva do tri minuta, a zatim dodajte šoljicu sirćeta – napisao je tako jedan korisnik.

-Smjesa će početi da ‘ključa’ pa je ostavite u odvodu oko sat vremena, a onda sipajte vruću vodu. hayat.ba

 

Odgovori