Čaša mlijeka dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti, kažu stručnjaci

Zdravlje

Prema posljednjim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), srčane bolesti vodeći su uzrok smrti u SAD-u, a najveći je problem činjenica da nije uvijek jednostavno otkriti je li vaše srce u opasnosti

Zato je potrebno učiniti sve što možete kako biste spriječili razvoj srčanih bolesti, a to ćete najlakše postići ako promijenite određene životne navike koje mogu dovesti zdravlje vašeg srca u opasnost, donosi Best Life.

Novo istraživanje na ovu temu otkrilo je da svakodnevno ispijanje čaše mlijeka može znatno smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti. Studija objavljena u časopisu International Journal of Obesity pokazala je da konzumacija mlijeka na dnevnoj bazi može biti vrlo dobra za zdravlje srca.

U istraživanju je sudjelovalo preko dva milijuna ispitanika iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, a istraživači su otkrili da su oni koji su pili barem jednu čašu mlijeka dnevno imali 14 posto niži rizik od razvoja koronarnih srčanih bolesti od onih koji nisu pili mlijeko.

Redovito konzumiranje barem jedne čaše mlijeka dnevno neće povećati vaš kolesterol, a prema zaključku Klinike Mayo, visoki kolesterol može povećati rizik od razvoja srčanih bolesti. Iako se ranije smatralo da mlijeko ima značajnu razinu mliječnog kolesterola pa ga ne bismo smjeli prečesto piti, novo istraživanje pokazalo je da osobe koje redovito piju mlijeko imaju nizak dobar, ali i loš kolesterol. Izvor:  Index

Odgovori