NAPITAK OD 2 SASTOJKA KOJI ĆE RIJEŠITI SVE: Istraživanja pokazala, pomaže kod mnogih problema, ali obratite pažnju na 1 stvar

Zdravlje

NAPITAK OD 2 SASTOJKA KOJI ĆE RIJEŠITI SVE: Istraživanja pokazala, pomaže kod mnogih problema, ali obratite pažnju na 1 stvar

Postoje razni prirodni napici koji nam pomažu da očuvamo zdravlje i održimo balans u organizmu. Možda neće riješiti probleme sa zdravljem, ali će nam vitamini i svi dobri sastojci u njima pomoći makar malo.

Mnoga istraživanja pokazala su da je med namirnica koja može pomoći očuvanju našeg zdravlja, a uslov je jedino da namirnica kao takva bude što kvalitetnija. Ali, njegova kombinacija s običnom vodom takođe ima velikih koristi, piše Style Craze.

Naime, čudesan napitak koji se sastoji od samo dva sastojka – mlake vode i jedne kašike meda siguran je put do vitkog i zdravog tijela bez odricanja omiljene hrane, tvrde nutricionisti.

Antioksidansi u medu efikasno pomažu u izbacivanju štetnih toksina, rešavanju nadutosti, smanjenju umora, podsticanju vitalnosti, a njegova antibakterijska svojstva štite tijelo od potencijalnih infekcija. Osim toga, voda s medom dokazano pomaže i pri skidanju kilograma što je odlična vijest za sve one koji nastoje da izgube neki kilogram. Efekat je još bolji ako se ovaj jednostavni napitak konzumira ujutro na prazan želudac.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da postoje i određene nuspojave o kojima treba voditi računa. Kako objašnjavaju, potrebno je paziti da voda u koju stavljate med ni slučajno ne bude prevruća, već mlaka, donosi India Times.

Naime, ako se med meša s bilo kojom tečnošću visoke temperature može postati toksičan i tako uzrokovati više štete nego koristi novi.ba