BUBULJICE NA STRAŽNJICI NISU NIMALO BEZAZLENE: Ako Se Pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!

Zdravlje

BUBULJICE NA STRAŽNJICI NISU NIMALO BEZAZLENE: Ako Se Pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!

Ovaj problem može pogađati sve, a najčešće se javlja kod žena koje vježbaju, budući da se zbog znojenja i iritacije u folikulama dlaka na stražnjici skupljaju mrtve stanice i bakterije.
dolazi do pojave akni i prištića protiv kojih se možete boriti uz pomoć sljedećih 6 savjeta.

1. Tuširanje uklanja glavnog uzroka akni.

Ukoliko ponekad, nakon vježbanja ili jurišanja po gradu umjesto pod tuš duže ostanete u znojnoj odjeći povećavate šanse za nastanak prištića na stražnjici. Naime, znojna odjeća puna je bakterija stoga je najbolje odmah nakon vježbanja uskočiti pod tuš.

2. Ne zaboravite na piling.

Dva puta sedmično pomiješajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku žlicu šećera i nježnim kružnim pokretima ruke tretirajte ovim najjednostavnijim pilingom iz kućne radinosti.

3. Sjedite 15 minuta na toplom ručniku.

Začepljene pore otvorit ćete uz pomoć pilinga, a u tome će vam dodatno pomoći i jedan jednostavan trik s ručnikom. Nakon tuširanja namočite veći ručnik u toploj vodi.

Temperaturu vode prilagodite sebi tj. neka bude onoliko topla koliko to vaša koža može podnijeti. Zatim sjednite na ručnik i kada se počne hladiti opet ga namočite u toploj vodi. Vlaga i toplina otvorit će pore zbog kojih nastaju prištići.

4. Benzoidni peroksid eliminira višak ulja.

Kako bi riješili problem akni na stražnjici potrebno je kupovati kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak naime, čisti mrtve stanice kože, eliminira višak ulja i sebuma u folikulama te tako sprečava daljnje upalne procese.

5. Losioni s mliječnom kiselinom.

Potražite losione za tijelo koje sadrže mliječnu kiselinu. Ona naime, nježno čisti mrtve stanice kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju prištića. Prije kupnje losiona za tijelo svakako provjerite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mliječnu kiselinu.

6. Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice.

Salicilna kiselina pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože te čisti začepljene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rješavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja djeluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je mjesto tretirati nekoliko puta sedmično kako bi se vidjeli rezultati.

Akne koje se javljaju na području stražnjice najčešće su uzrokovane dugotrajnim sjedenjem, neprimjerenim donjim rubljem i odjećom, vožnjom bicikla i sl. Osim toga, mogu biti simptom i previše toksičnih tvari u organizmu, a rješenje je detoksikacija. (novi.ba) 

Odgovori