Tuga! Ana (21) za koju se molila cela Srbija izgubila bitku za život

Region

Tuga! Ana (21) za koju se molila cela Srbija izgubila bitku za život

Od Ane se opraštaju porodica i prijatelji
Ana Vukadinović (21), devojka leptir, koja se ceo svoj život borila sa ovom dijagnozom, izgubila je svoju bitku, objavljeno je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Od Ane se opraštaju porodica i prijatelji, ali i svi oni koji su se molili za njenu bolju budućnost.

– Naša Ana borac koji je pomagao drugima a njoj je bilo tada najteže. Nemam reči kojima bih opisala osećanje sada dok postavljam ovu sliku. Ana je sada na nekom boljem mestu daleko od bola. Saučešće porodici i priljateljima – objavljeno je na Fejsbuk stranici Humanitarna knjižara.

Podsetimo, Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozna epidermioliza. U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Mališani oboleli od ove bolesti su poznati i kao “deca leptiri”. Bolest je kod najtežih slučaja smrtonosna u ranom uzrastu, a, nažalost, deca koja sa ovom dijagnozom žive zahtevaju posebnu negu.

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje je trpela, nije bila u stanju da upiše fakultet za čim je neizmerno žalila. (Telegraf.rs)