“To Što Sam Gledala Kod Ljudi, Došlo Je I Kod Mene”: Useljenje Kod Roske I Mike, Više Neće Spavati S Ovcama

Region

“To Što Sam Gledala Kod Ljudi, Došlo Je I Kod Mene”: Useljenje Kod Roske I Mike, Više Neće Spavati S Ovcama

Nikada nisam spavala na takav krevet! Živećemo u ovu kuću još 100 godina!”, samo su neki od prvih utisaka sestara Dimitrov

“Sviđa mi se, to što sam gledala kod ljudi, došlo je i kod mene, Nikada nisam spavala na takav krevet! Živećemo u ovu kuću još 100 godina!”, samo su neki od prvih utisaka sestara Dimitrov koje su spavale u štali sa ovcama, a danas su se uselile u novi dom.

Šum tekuće vode kao muzika za uši, sutra kad “zagudi” da se naloži nova. Crvena peć da bude toplo, tu su se najduže i zadržale, zagledale, otvarale vratanca, kupatilo sa tušem, wc šolja, televizor, ormani…

Sestre Dimitrov konačno u dobile novu kuću!

Roska i Mika Dimitrov žive u selu Mojinci kraj Dimitrovgrada, a javnosti su postale poznate kada ih je posetila Tamara Misirlić, humana devojka iz Vranja i snimila da sestre spavaju sa ovcama u istoj prostoriji.

Tamara im je, uz pomoć dobrih ljudi, sagradila kuću i danas ih uselila.

Sestre inače nisu imale ni krevet. Ovce su im sve što su imale, pa su i spavale sa njima, jer kako su ispričale, žao im je da one spavaju na otvorenom, pa je jedina soba koja se nije srušila služila i kao štala i kao soba.

 

Tamara je prilikom prve posete pitala sestre da joj potvrde da spavaju sa ovcama, a jedna od sestara je rekla: “Mi smo sa njima navikle. Ali kad ti je tesno, tesno je”.

Gradnja novog doma sestrama je počela 1. aprila.

Koliko god da su siromašne i možda uvek gladne, sestre su i to što imaju delile sa svojim životinjama. Roska je ispričala Tamari da kuvaju krompir, malo za kučiće, malo za sebe. A da bi zaštitile kučiće od vukova i njih puste u njihov skromni dom.

Humanitarna fondacija “Tamara Misirlić” pomaže mnogima, a vi možete da se uključite i na sajtu fondacije pogledate kako i kome možete da pomognete. (Telegraf.rs)