NIKAD NIJE SPAVALA SA MUŽEM, A IMAJU ČETVORO DECE! Žena šokirala DETALJIMA IZ SPAVAĆE SOBE, a odnos im je vatren i posle 10 godina

Zanimljivosti

NIKAD NIJE SPAVALA SA MUŽEM, A IMAJU ČETVORO DECE! Žena šokirala DETALJIMA IZ SPAVAĆE SOBE, a odnos im je vatren i posle 10 godina

Različite kulture, vere i običaji nalažu i drugačije oblike ponašanja, a pogotovo kada je reč o ljubavnim i intimnim odnosima, braku i porodici. Jedan od primera takvih propisa jeste i judaizam koji ima stroga pravila i dužnosti koji se moraju poštovati u braku.

Judaizam priznaje samo bračne zajednice

Judaizam priznaje intimne odnose samo ako su deo bračne veze, te su odnosi strogo zabranjeni pre braka. Takođe, jevrejska tradicija govori o seksualnim odnosima samo u braku I to samo u cilju razmnožavanja, bez strasti i vođenja ljubavi iz uživanja. Pravoslavne jevrejske porodice imaju u proseku od 5 do 10 dece.

Obzirom na to, ne bi trebalo da vas začudi slučaj jednog jevrejskog bračnog para koji za čitavu deceniju braka nije proveo zajedničku noć u krevetu.

Ceo život u braku ali u posebnim krevetima

@miriamezagui

Replying to @isabelleanneb As Orthodox Jews, we follow the laws of Taharas Hamishpacha, laws of family purity. Which is why my husband and I have two separate beds in our bedroom.

♬ original sound – Miriam Ezagui

Mirijam Azagvi (36) i Aron Azagvi u braku imaju četiri kćerke starosti od devet meseci do devet godina. Inače, oni su ortodoksni jevreji I strogo se pridržavaju svih pravila koje propisuje vera.

Neka od pravila začudiće vas. Na primer kada žena ima menstrualni ciklus muž ne bi trebalo da spava u istom krevetu zajedno sa njom. Ali kako se čini oni su otišli korak dalje i ovo pravilo primenili za svaki dan, odnosno noć. Kako tvrde, Mirjam i Aron nikada ne spavaju u istom krevetu od početka njihovog braka.

@miriamezagui

Replying to @ericat___ As long as there is know bleeding, husband and wife do not need to separate according to the Jewish laws of Taharas Hamishpacha, Family Purity. #pregnant #familypurity

♬ original sound – Miriam Ezagui

Pravila se poštuju

Iako im vera ne zabranjuje da spavaju zajedno, oni su se međusobno dogovorili da se to neće dogoditi iz jednog jedinog razloga – veruju da to njihovu ljubav još više ojačava.

@miriamezagui

Replying to @misspentyouth2 There are a couple reasons why the marriage may not be consummated that first night.

♬ original sound – Miriam Ezagui

– Porodice kao što je naša koje praktikuju veru, nedelju kad žena ima menstruaciju nazivaju Nidah. Tada muž ne sme da spava u istom krevetu sa ženom. Ja i Aron smo se na početku našeg braka dogovorili da to praktikujemo sve vreme. On ima svoju sobu za spavanje, a ja svoju. To je ojačalo našu ljubav jer kad ne možete s*ksom da “izgladite” svađu onda ste primorani da više razgovarate što produbljuje odnos između muškarca i žene – rekla je ona i dodala da je ovaj njihov stav dodatno začinio i njihov intimni odnos.

Ona je otkrila i da je zbog ovakvog načina života njihov odnos vatreniji.

@miriamezagui

Replying to @mariahjohnson34 Answering some questions about my pregnancy announcement as I wrap my hair with some @WRAPUNZEL scarves. #pregnancyannouncement #headcovering #pregnant

♬ original sound – Miriam Ezagui

– Kada niste stalno pored muža intimni odnos je mnogo uzbudljiviji a dodiri mnogo intenzivniji. Moram da naglasim da nama vera ne zabranjuje da imamo intimne odnose samo kad želimo decu već je dozvoljen s*ks i radi ličnog zadovoljstva – naglasila je ona. (kurir.rs)

@miriamezagui

Reply to @remote_regina what types of birth control are Orthodox Jews allowed to use? #jewishtiktok #orthodoxjewishlife #birthcontrol #besafe #pregnancy

♬ original sound – Miriam Ezagui