Tragedija U Njemačkoj: Smrtno Stradale Sestre (4, 10), Brat (7) I Otac Zadobili Teške Povrede…

Region

Tragedija U Njemačkoj: Smrtno Stradale Sestre (4, 10), Brat (7) I Otac Zadobili Teške Povrede…

U teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu navečer, 13. aprila, na saveznoj cesti u blizini Warburga (Hessen) smrtno su stradale dvije sestre (4, 10 godina). Bile su u vozilu kojim se njihov otac zabio u stablo.

Prema saopćenju policije, porodica je iz Baunatala. Osim vozača i njegovih kćeri, u vozilu su bili i vozačev 45-godišnji brat te vozačev sedmogodišnji sin koji je sa sestrama sjedio na stražnjem sjedalu.

Nesreća se dogodila u 21.10 sati na saveznoj cesti na jugu okruga Höxter.

“Vozač je vozio saveznom cestom između Borgentreicha i grada Hohenwepela, koji je dio Warburga, kada se dogodila nesreća. Iz nepoznatog razloga automobil je skrenuo s ceste udesno, udario u stablo i zaustavio se u jarku”, rekao je glasnogovornik policije.

Kako javljaju vatrogasci, dvije su djevojčice reanimirane na mjestu nesreće. Hitna pomoć potom je teško povrijeđen prevezla u bolnice u Paderbornu, Kasselu, Höxteru i Warburgu, prenosi Fenix-magazin.

Djevojčice su nedugo zatim umrle u bolnici. Prema informacijama policije, ostali putnici iz vozila nisu životno ugroženi. (Izvor: Agencije)