OSTAVILA SAM MUŽA NA SAMRTI, A ONDA SE SVEKRVA SKLUPČALA KRAJ MOJIH NOGU: Ono što je usledilo pamtiću do groba

Ispovijesti

OSTAVILA SAM MUŽA NA SAMRTI, A ONDA SE SVEKRVA SKLUPČALA KRAJ MOJIH NOGU: Ono što je usledilo pamtiću do groba

Priču koja je uznemirila korisnike Interneta i izazvala oprečne komentare, podelila je na društvnim mrežama jedna Ruskinja čiji muž je oboleo od raka. Ali, to je kraj njene bolne ispovesti. Pre toga ispričala je kako je njen brak izgledao i čega se sve odrekla.

Njenu ispovest prenosimo u celosti.

“Stalno slušam zamerke od strane prijatelja i rodbine, a i sama sebe krivim kada ostanem sama sa sobom. U isto vreme, zaista želim da me čuju i da dobijem savet. Iskreno, nisam mogla više da živim ovako, ali ne mogu ni sebi da oprostim.

Pre deset godina sam se udala za Kolju. Živeli smo mirno i srećno, ali moj muž nije želeo decu. Bila sam veoma povređena zbog toga. Kolja je stalno radio, dosta je putovao i često je bio van kuće, pa je govorio kako će mi biti teško samoj sa detetom. Njegovi argumenti su mi se činili logičnim i ja sam pristala.

Kada je, posle nekoliko godina, ovo pitanje ponovo postalo aktuelno, nisam mogla da zatrudnim. Otišli smo kod lekara i tamo saznali da moj muž ima rak. U tom trenutku, kako to obično ljudi kažu, život mi se podelio na vreme pre i posle dijagnoze.

Bolnice, lekovi, beskrajno vreme po ordinacijama. Bila sam uz njega sve to vreme. Nosila sam mu hranu, posećivala ga, podržavala u svemu… A onda je novac postao problem. Prodavala sam stvari, pa čak i svoj nakit. A kasnije i roditeljski miraz – sve da bismo imali za lečenje. A onda se desio šok. Kada je bio toliko loše da smo svi mislili da je na smrti da se neće izvući, tražio je da mu dovedem decu. Decu koju je imao sa drugom ženom. Htela sam samo da odem i nikada ga više ne vidim.

Ispostavilo se da je na službenom putu imao aferu sa drugom ženom. Bila sam slomljena, ali sam nevoljno dovela tu decu. A zatim sam podnela zahtev za razvod. Nisam više mogla preljubnika da gledam u oči.

A sada me svi ponižavaju, mrze i preziru. Samo njegova majka je razumela koliku izdaju sam pretrpela. Sklupčala se kraj mojih nogu iz nežnosti i tuge, ali zbog toga mi je bilo još teže. Odlučila sam da napustim grad. Ne mogu da podnesem da održavam dnose sa rođacima.

Inače, moj muž nije umro. Sada je sve bolje, ali me više nije briga”, napisala je ova žena čija priča je naišla na ogromnu podršku na mrežama, a i tek poneku osudu. Tk nekolicina je smatrala da nije “hrišćanski” napustiti osobu koja je na samrti. Ali, deleko više je blo onih koji kažu da bi mnogo gore postupili u takvoj situaciji i nazvali je zapravo sveticom. (Stil/ Mondo)