OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE IDU NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE! Procenjuje se jedna bitna stvar!

Region

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE IDU NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE! Procenjuje se jedna bitna stvar!

Srđan Janković i Dejan Dragijević biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE IDU NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE! Procenjuje se jedna bitna stvar!Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže
Danka Ilić, dvogodišnja devojčica, nestala je 26. marta, a nakon devet dana potrage, naciju su pogodile tragične vesti – mala Danka je ubijena.

Nju su kolima usmrtili Srđan Janković i Dejan Dragijević, stavili je u gepek, zadavili je i bacili na deponiju, a onda je jedan od njih dvojice telo preneo na drugo mesto i sada se danonoćno traga za telom nesrećne devojčice.

Očekuje se da monstrumi budu dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, a kako se navodi, bez obzira na njihove izjave, čekaju ih dve stvari.

– Osumnjičeni mogu da daju izjave, a mogu i da se brane ćutanjem. Šta god da odluče, obojici će biti određen pritvor do 30 dana. U tom periodu njih dvojica će biti saslušavani po potrebi. Takođe, obojicu očekuje psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. To se radi da bi se videlo kolika je bila njiihova uračunljivost prilikom vršenja dela. U ovom slučaju i to je krajnje nevažno. Čak i da im je uračunljivost bila slaba, oni su kasnije danima bili svesni šta su uradili – navode iz tužilaštva, prenosi Informer.

RepublikaFoto: Instagram/djokernole
Danka Ilić ubijena u Banjskom polju
Saslušanje se očekuje oko 20 časova, a nakon što budu saslušani, Janković i Dragijević će biti upućeni u Okružni zatvor u Zaječaru.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić istakao da je jedan od osumnjičenih priznao zločin i to da je jednom rukom držao za vrat, a drugom joj prekrivao usta. (republika.rs)