Amar Kozlić ni nakon skoro sedam godina od stravične nesreće nije pronađen – Misterija: Izgubljeni sin

Region

Amar Kozlić ni nakon skoro sedam godina od stravične nesreće nije pronađen – Misterija: Izgubljeni sin

Da je u vodi, pronašli bi mu makar cipelu. U autu su mu pronašli mobitel, još neke njegove stvari, samo njega nema, kazala je Amarova majka

Subota, prvi dan vikenda, dan za izlazak i opuštanje, trojica mladića su tog 4. februara 2017. godine izašla u provod. Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić.

Objavili su i fotografiju na društvenim mrežama. A onda su krenuli kući. Očevim Audijem upravljao je Amar Kozlić. Padala je kiša i bilo je klizavo. Ko će znati, vjerovatno se popila i koja čašica više. Stigli su do Lašve… A onda… Proklizavanje, automobil se survao u rijeku.

Život pred njima

Ujutro su slike užasa obišle regiju. Izvučena su i tijela mrtvih mladića Almena i Huseina, koji su ostali u automobilu. Almen je imao 19, a Husein 24 godine.

Tek počeli da žive, puni nade, radosti, planova. Amar Kozlić nije pronađen, pa su se svi – nadležne institucije, organizacije, volonteri, prijatelji i familija – digli da ga traže. Tražili su, tražili… Bezuspješno.

– Nada da će ga naći živjet će u nama dok ne umremo. Umrijet ću, a sumnjat ću da je možda živ – kazala je kroz suze Elvedina Kozlić, majka nestalog Amara.

Rekla je Elvedina i nešto što baca novo svjetlo na ovaj slučaj:

– Da je u vodi, pronašli bi mu makar cipelu. U autu su mu pronašli mobitel, još neke njegove stvari, samo njega nema. Nestali su i lanci iz auta. Čovjek sumnja na sve. Ljudi kažu, vrijeme liječi sve, ali, vjerujte, mene iz dana u dan sve više boli. (Izjava objavljena 7. februara 2019. godine).

Otac Alija također ne gubi nadu, evo šta je on rekao ranije za „Avaz“.

Godine prolaze

– Goreg datuma u životu od 6. februara nemamo. Još idem navečer u krevet s nadom da ću se sutradan probuditi i da će biti nekog pomaka, da će ga pronaći, da ćemo mu klanjati dženazu i konačno imati smiraj – rekao je Alija Kozlić (izjava objavljena 7. februara 2019. godine).

Iako su se u proteklom periodu pojavljivale brojne informacije, pa i ona da je Amar viđen te da je otet, nažalost, iako je svaka od njih temeljito provjerena, mladom Kozliću iz mjesta Nemila kod Zenice ni traga.

Njegovi roditelji i dalje se nadaju da će se njegovo tijelo pronaći jednoga dana, kako bi mu, kako je to otac Alija u više navrata govorio, dostojanstveno klanjali dženazu i znali gdje je.

To bi za porodicu Kozlić bio jedini spokoj, međutim, godine prolaze, a od njihovog Amara ni traga.

Šta je brat objavio

Novinari koji su pratili ovaj slučaj od samog početka tvrde da je nakon nesreće brat Amara Kozlića napisao da je i Amar pronađen.

Međutim, ta objava je vrlo brzo uklonjena s Facebooka. (Avaz.ba)