SKINUTA KAMERA ISPRED DOMA ILIĆA U BORU: Policija češlja snimke, Dankin otac bio sa inspektorima dok su pretresali stan?

Region

SKINUTA KAMERA ISPRED DOMA ILIĆA U BORU: Policija češlja snimke, Dankin otac bio sa inspektorima dok su pretresali stan?

Ispred stana u Boru u kom živi porodica nestale devojčice Danke Ilić (2) skinuta je sigurnosna kamera koja je snimala deo zgrade baš ispred stana ove porodice.

– Utvrđuje se da li je ta kamera, ali i druge kamere iz same zgrade, snimila nešto što bi bilo od koristi za istragu – kaže naš izvor.

Mala Danka je, da podsetimo, nestalala 26. marta ove godine iz borskog naselja Banjsko polje dok je bila na porodičnom imanju sa majkom i godinu dana starijim bratom. Inače, porodica Ilić živi u Boru.

Komšije iz zgrade u kojoj žive Ilići kažu da je Dankin otac Miloš dolazio sa policijskim inspektorima u stan pre neki dan.

– Inspektori su sigurno pretresli, odnosno pregledali i njihov stan i obavili sve potrebne provere u potrazi za eventualnim dokazima. To nije ništa neobično u ovakvim sitacijama – objašnjava nam izvor.

Komšije kažu da od 26. marta kada je Danka nestala, prvih par dana nisu viđali Iliće, a onda su videli Miloša.

– Miloša sam sreo u hodniku, zajedno sa njim su bili i dvojica inspektora u civilu, vidi se da mu je teško, pognute glave je bio sve vreme. Ja izlazim iz stana, a oni ulaze, ali nisam mu se javio, ne bih znao ni šta da mu kažem, ko zna kako mu je – ispričao je komšija za Kurir.

Oni dodaju da su pre neku noć čuli korake u njihovom stanu.

– Miloš i Ivana su tu već neko vreme, čuli smo korake u toku noći kao da neko non-stop šeta iz jedne sobe u drugu, ali nismo ih sreli. Ujutru kad krenem na posao, prolazim pored njihovih vrata, baš sam primetila da je skinuta kamera, začudila sam se što li su sad skidali, ali ko zna. Posle smo razmišljali šta ako je neko pokušao da im obije stan, ne znaš kakvih ljudi ima, a svi su čuli kakve muke proživljavaju, znaju da tu nije danima bilo ikoga – podelila je sa nama komšinica koji živi u zgradi gde stanuje porodica Ilić.

Inače, inspektori su uzeli i snimke sa komšijskih kamera, ne bi li na njima uočili nešto.

– Te kamere mogu da pokažu ko im je dolazio u posete u poslednje vreme, da li se neko šunjao oko njihove zgrade ili stana. Da li je neko 26. marta, kada je majka povela decu u Banjsko polje, bneko eventuatlno motrio na njih, pratio ih… Bukvalno se sve proverava i analizira – kaže izvor.

 

Komšije su prokomentarisale i snimak iz Beča na kom se proverava da li je nestala Danka.

– Ja sam Danku viđao stalno ovde po zgradi kad god sretnem Ivanu da negde krenu, znam koliko je dete i kada sam video objavljeni snimak iz Beča, uopšte ne mogu da poverujem da to može biti ona. Koliko god bismo svi želeli da jeste Danka, da je živa i zdrava negde, meni ne liči na nju, to dete sa snimka izgleda mnogo starije, kosica joj je duža, i dete već uveliko šeta na snimku, a Danka je malo dete, još nema dve godine – kaže komšija porodice Ilić iz Bora. (kurir.rs)