ŠTA JE DANKINA MAJKA GUGLALA PRIJE I POSLIJE NESTANKA KĆERKICE Nezvanični detalji iz istrage nakon vještačenja telefona Ivane Ilić

Region

ŠTA JE DANKINA MAJKA GUGLALA PRIJE I POSLIJE NESTANKA KĆERKICE Nezvanični detalji iz istrage nakon vještačenja telefona Ivane Ilić

Nakon veštačenja telefona majke nestale Danke Ilić otkriveno je da je ona neposredno pre nestanka deteta guglala granični prelaz između Srbije i Rumunije, tvrdi Informer.

Majka nestale Danke Ilić je na internetu pretraživala granični prelaz Kladovo-Turnu-Severin.

Takođe, kako tvrdi Informer, majka deteta guglala je i krivičnu odgovornost, kolika je za neka određena krivična dela.

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala u utorak, 26. marta u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u osmi dan, ali jasnih informacija o sudbini deteta, nažalost, još nema.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Majorka policije: Sada su svi osumnjičeni

Majorka policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana, i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje devojčice.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je majorka policije Bojana Otović Pjanović.

Ona je istakla i da ne može da govori ko su osumnjičeni.

Ko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi! Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, proverava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smenskom radu.
Ističe i da se istraga i pretraga terena nije vodila samo u tom užem krugu mesta događaja, već i da je proširena na sve moguće granične prelaze, pristupe, puteve koje vode do graničnih prelaza kako bi se eliminisala svaka mogućnost da bi neko mogao da napusti državu.

Bečka policija za “Blic”: Istraga je u punom jeku
U odgovoru koji je bečka policija dostavila redakciji “Blica” navodi se da je saslušan svedok koji je snimio video na kojem se vide dve žene i devojčica na stanici u centru Beča.

Nisu identifikovani drugi svedoci – kažu iz bečke policije.
“Čekamo da policija identifikuje Rumunke sa snimka”
Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, u “Jutro na Blic” istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije… Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje – kaže ambasador Blagojević.

Kobnih 59 minuta u Banjskom polju
Danas se navršava tačno nedelju dana od kako je nestala Danka Ilić, 22-mesečna ćerkica Miloša i Ivane Ilić. Mnogo redaka je ispisano o ovom misterioznom događaju, ali i dalje možda najmanje znamo o samim kobnim minutima prošlog utorka u rano popodne u Banjskom polju kod Bora. Kako se devojčici izgubio trag? Šta se zaista dogodilo u kobnih 59 minuta nestanka od 13 sati do 13.59, kada je na teren stigla prva patrola policije?

Prva izjava oca Danke Ilić
Miloš Ilić (30), otac nestale devojčice Danke Ilić iz Bora, dao je sinoć prvu izjavu posle nestanka svoje ćerke u Banjskom polju prošlog utorka.

 

Samo želim da se moja ćerka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima verujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada se sve ovo završi – rekao je Dankin otac za “Blic”.

Reporteri “Blica” su ispred zgrade u Boru, u kojoj se trenutno nalaze roditelji male Danke Ilić, na parkingu sreli Dankinu majku Ivanu i babu. Majka nije želela da odgovara na pitanja i zajedno sa babom je ušla u zgradu iz koje izašao otac Miloš i dao kratku izjavu. (blic.rs)