Treći dan potrage za nestalom Dankom (2): Meštani ne gube nadu, policija obustavila pretragu terena oko Bora

Region

Treći dan potrage za nestalom Dankom (2): Meštani ne gube nadu, policija obustavila pretragu terena oko Bora

Ispred kuće porodice postavljen šator * Hrvatska GSS nudi pomoć Srbiji * Telegraf objavio snimak kamere sa komšijske kuće u vreme Dankinog (2) nestanka *
Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora.

Činjenice:

Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju
Na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu
MUP obustavio pretragu terena u Banjskom Polju za Dankom (2)
Oglasio se Dankin otac
Roditelji saslušani u policiji
Komšije porodice zabrinute nakon Dankinog nestanka
Ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju ili javite roditeljima na broj 0652816041
Ona je nestala u 13.45 u trenutku kada je njena majka otišla da sipa vodu starijem detetu.

Juče su policija, vojska, spasilačke službe i građani pretražili krug od deset kilometara oko kuće, međutim devojčicu nisu uspeli da pronađu.

 

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica Danka Ilić ne nalazi na deset kvadratnih kilometara koji su pretraživani u mestu Banjsko Polje kod Bora, pretraga terena je obustavljena i potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

Reporteri Telegrafa se već dva dana nalaze u Boru gde su imali prilike da vide kako službe pretražuju teren, ali i da razgovaraju sa komšijama porodice nestale devojčice.

Iz časa u čas:
07.11 Jurić: Verujem da će se rešiti, sve će imati smisla ako se vrati živa
Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je za RTS da je sistem “Pronađi me”, čiji je on inicijator, jedan veliki poduhvat i da su nacionalne televizije puštale obaveštenje o nestanku devojčice na pola sata. Zamolio je građane da usmere pozitivnu energiju i da je siguran da će slučaj biti onakav kakvom se svi nadaju.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je za RTS da je, prema informacijama kojima raspolaže, policija dodatno pojačala svoje snage na samom terenu i da su upotrebili dodatne alate za potragu za nestalom devojčicom.

“Ja potpuno verujem u to da će se danas rešiti agonija koja sad već predugo traje. Iskreno se nadam da će kraj biti onakav kakav svi želimo”, rekao Jurić.

06.08 Hrvatska GSS nudi pomoć Srbiji
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke. Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

“Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade”, rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom devojčicom.

05.53 MUP: Obustavljena pretraga terena u okolini Bora, policija nastavlja intenzivan rad
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopštio je MUP.

05.50 Treći dan potrage za nestalom Dankom
Potraga za nestalom Dankom Ilić ušla je danas u treći dan. Čudna tišina obavila Bansko polje, odakle je devojčica nestala.

Meštani se nadaju najboljem. (Telegraf.rs)