“ŽENA POČINJE DA STARI KADA OVE 2 STVARI PROMENI U PONAŠANJU”: Stručnjak za žensku psihologiju zapazio šta nas odaje

Zanimljivosti

“ŽENA POČINJE DA STARI KADA OVE 2 STVARI PROMENI U PONAŠANJU”: Stručnjak za žensku psihologiju zapazio šta nas odaje

Erik Marija Remark, poznati nemački književnik čiji su radovi poput “Na zapadu ništa novo” i “Tri ratna druga” ostavili dubok pečat u književnosti, takođe je bio poznat po svojim mislima o ljubavi, svetu i procesu starenja.

On tvrdi da žena zapravo počinje stariti kada počne skrivati svoje nedostatke. Mnoge žene pokušavaju sakriti svoje prave godine koristeći estetske tretmane i korekcije, ali to zapravo nije potrebno. Važno je ostati mlad u srcu i negovati sebe na način koji odražava naše unutrašnje stanje.

Naše godine se, prema njemu, mogu primetiti kroz hod, govor, glas i ponašanje. Zato je važno voditi zdrav životni stil, držati ramena uspravno, biti ponosan na sebe, izbegavati stres i ne pušiti kako bismo očuvali svoj glas. Pokušaji sakrivanja godina, prema Remarku, su uzaludni i mogu delovati smešno.

Njegova poruka je da godine ne bi trebalo da budu prepreka za brigu o sebi. Preporučuje negu tela i kože kroz blage kreme, neutralnu šminku i kvalitetnu kozmetiku. Umesto da se stidimo svojih godina, trebali bismo biti ponosni na njih i prihvatiti ih kao deo našeg životnog iskustva i mudrosti. Jer na kraju krajeva, godine su samo broj i ne bi trebalo da definiraju našu vrednost. Umesto toga, trebamo se fokusirati na ono što je zaista važno u životu. (stil.kurir.rs)