EVO KO JE ODGOVORAN ZA TIJELO U*ICE KOJE NIKO NE ŽELI DA UKOPA: Ovo će uraditi sa Nerminovim ostacima!

Svijet

EVO KO JE ODGOVORAN ZA TIJELO U*ICE KOJE NIKO NE ŽELI DA UKOPA: Ovo će uraditi sa Nerminovim ostacima!

Tijelo monstruoznog ubice Nermina Sulejmanovića i dalje niko nije preuzeo da ukopa. Kakva je praksa u tim slučajevima objasnili su iz kominalnog preduzeća kod kojih se nalaze njegovi posmrtni ostaci.

– Praksa je da se u takvim slučajevima, ukoliko nema ko da preuzme tijelo i sahranu organizuje opština na kojoj je lice prijavljeno. U ovom konkretnom slučaju Gradačac. Ovakve situacije nisu nove, da neki ne dolaze po par mjeseci po tijelo. Ukoliko je tako, tijelo se ukoliko je identifikovano stavlja u limeni sanduk, vari, a potom u hladnjaču. Imali smo slučajeve migranata da su kod nas bili po nekoliko mjeseci – rekli su iz JKP “Komemorativni centar” Tuzla.

– Niko nije i dalje došao da preuzme tijelo, još je kod nas – rekli su iz ove ustanove.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović, počinio je trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, a već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici. On je ubio svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Đengisa i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i supruga i majka ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.  (ekskluziva.ba)