Podnijela prijavu protiv policije u Gradačcu: Sutkinja koja je odbila zahtjev da monstrum Nermin ne prilazi Nizami otvorila bolovanje!

Region

Podnijela prijavu protiv policije u Gradačcu: Sutkinja koja je odbila zahtjev da monstrum Nermin ne prilazi Nizami otvorila bolovanje!

Sutkinja Lejla N, koja je odbila zahtjev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on potom brutalno likvidirao, podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP Tuzlanskog kantona (TK) i službenika policijske stanice u Gradačcu, saznaje portal Dnevnog avaza.

Navodi se da je Lejla N. i pored izjave nastradale Hećimović, službene bilješke pripadnika MUP TK, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi, koju je pretukao zbog neukusne hrane, a kao obrazloženje sutkinja je navela nedostatak dokaza.

Dnevni avaz navodi da je, nakon što je rješenje objavljeno u javnosti, Lejla N. otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi hajka.

Ona je u prijavi FUP navela da nije mogla da odredi mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović jer joj policija u Gradačcu “nije dostavila materijalne dokaze”.

U međuvremenu, Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH protiv nje je formirala predmet, kako bi se ispitalo njeno postupanje.

Dnevni avaz ocjenjuje kao sramno obrazloženje predsjednice Suda u Gradačcu Spomenke K. da nisu imali sve dokaze, a zanemarili su osnovanu sumnju.

Navodi se da je Spomenka K. znala o kakvom se monstrumu radi, jer je radila na njegovim slučajevima. (ekskluziva.ba)